in

Vader vriendinnetje verwisselt ranja met GHB: meisje bijna dood

Een 6-jarig meisje uit Helmond is vorig jaar bijna overleden, nadat ze GHB had gedronken. Ze had het drankje per ongeluk gekregen van een vader van een vriendinnetje. Het Openbaar Ministerie (OM) eist nu een voorwaardelijke gevangenisstraf en een taakstraf van 180 tegen hem.

De verwisseling van de twee vloeistoffen gebeurde niet met opzet. Toch ziet het OM deze vergissing als moedwillig. Verdachte is de 45-jarige Marcel D. Op een zomerse dag in 2018 waren de twee meisjes bij hem thuis aan het spelen. Ze kregen wat te drinken van de verdachte.

Lees ook  Aan tatoeages verslaafde man: ‘Onbegrijpelijk dat vrouwen me mijden’

Grote vergissing
Voor de meisjes schonk hij een glaasje ranja in en zelf nam D. op de sportschool gekregen fatburner. Tenminste: dat dacht hij. Bij het uitdelen van de drankjes ging het gruwelijk mis: de fatburner die het vriendinnetje van zijn dochter kreeg, bleek GHB te zijn, schrijft het Eindhovens Dagblad. Binnen een paar tellen werd het meisje vreselijk ziek. Zo ziek dat ze uiteindelijk in het ziekenhuis belandde.

Artsen wisten met grote moeite te voorkomen dat ze overleed. Aan het hachelijke avontuur heeft ze lichamelijk niets overgehouden, maar dat was volgens het OM meer geluk dan wijsheid. Een woordvoerder van het OM Oost-Brabant zegt daarover: “Het is een traumatische ervaring voor haar geweest. Psychisch heeft het de nodige sporen achter gelaten bij het meisje.”

Lees ook  Dochter Daphne Deckers en Richard Krajicek post heel wat pikante foto’s!

180 uur taakstraf
Marcel D. wordt het toebrengen van zwaar lichamelijk letsel door schuld verweten. Hij hoeft van het OM niet achter de tralies. Het eist een taakstraf van 180 uur samen met een voorwaardelijke celstraf van drie maanden en een proeftijd van twee jaar.

Bizarre trouwfoto: ‘We waren net tien minuten getrouwd toen het helemaal misging’

Gevonden lichaam in sloot is van vermiste Arnee (21) uit Heerenveen