in

Vaderliefde: Arme man lijdt honger zodat zijn kleine meisjes kunnen eten.

Toen Jhunnel Sarajan, een Filipijnse vastgoedmakelaar, onlangs deze foto op Facebook postte, kon hij niet vermoeden wat voor ’n lawine van liefdadigheid dat zou veroorzaken. De foto toont een magere vader met zijn twee dochters in een fastfoodrestaurant. Terwijl de twee meisjes gretig van hun lievelingsgerecht smullen, kijkt de vader hongerig toe.

Maar wie was deze onbaatzuchtige vader? Door emoties overmand, sprak Jhunnel de man meteen aan en vroeg naar zijn verhaal. Hij leerde dat de drie het afstuderen van een van zijn dochters aan het vieren waren en dat de vader, de 38-jarige Ryan Arebuabo, vier jaar geleden een beroerte had gehad. Dat leidde tot een gedeeltelijke verlamming en tal van lichamelijke beperkingen. Zelfs praten viel hem zwaar.

Toen Ryan niet meer voor zijn familie kon zorgen, liet zijn vrouw hem in de steek. Maar hij wilde zijn twee dochters niet zomaar opgeven: hij vocht voor hen en bekwam uiteindelijk het hoederecht over de achtjarige Rose Ann en de twee jaar jongere Rose May. Sindsdien leven ze in een van de armste wijken van de miljoenenstad Manila.

Lees ook  Creatieve PostNL bezorger laat briefje achter op de deurmat van Paul, maar Paul is boos:

Jhunnel begeleidde de man naar huis om zich van zijn situatie te vergewissen. Hoe klein zijn huisje ook was, één detail sprong meteen in het oog: een foto van de twee meisjes – Ryans hele wereld. De 38-jarige wil kost wat kost bewijzen wat voor ’n goede vader hij is.

Voor zijn onderhoud is Ryan aangewezen op overheidssteun. Hij kreeg van de regering een verkoopstandje toegewezen, van waaruit hij levensmiddelen verkoopt, maar dat volstaat nauwelijks om te overleven. De man staat elke ochtend om 5 uur op om zijn dochters naar school te brengen. “Ik wil gewoon dat mijn dochters naar school kunnen gaan”, aldus Ryan. “Hoewel ik zelf niet goed kan lezen, probeer ik hen zoveel mogelijk te helpen.”

Lees ook  Moeder vervolgd omdat zij kleuterjuf ten onrechte beschuldigt van ‘foltering’

Nadat Jhunnel zijn verhaal had gehoord riep hij via de sociale media op om dit gezin massaal te helpen. Ook het restaurant, waar alles begonnen was, liet van zich horen: naast geschenken voor de meisjes mocht de familie gratis in het restaurant eten. Hier zie je het geluk zo van hun gezichten stralen.

Ryan is erg dankbaar voor de plotselinge steun. “Het is nog altijd moeilijk. Soms ben ik gewoon zo moe. Maar ik blijf vechten.” Deze meisjes mogen zichzelf gelukkig prijzen dat ze zo’n geweldige vader hebben.

DEEL dit ontroerende verhaal met je vrienden!

Grap van de dag: Kind doet gouden zaakjes in de kleerkast.

Aangrijpende video: Dierenbeschermer bevrijdt paard en krijgt daarvoor deze hartelijke dankjewel.