in

Vakantiegangers keken met open mond toe hoe een opblaasbare Zodiac met bijna 50 Noord-Afrikaanse vluchtelingen

Vakantiegangers keken met open mond toe hoe een opblaasbare Zodiac met bijna 50 Noord-Afrikaanse vluchtelingen, waaronder een tiental kinderen, strandde in de buurt van een luxeresort aan de Spaanse Costa de la Luz.

Twee mensen werden ter plaatse aangehouden door de politie en verschillende tieners op de boot werden opgevangen door werknemers van nabijgelegen hotels en restaurants.

Het incident vond zondag plaats omstreeks 15u30 in de namiddag op Barossa Beach, wat als een van de beste stranden van de Spaanse zuidkust beschouwd wordt, en vlakbij toeristisch resort genaamd Sancti Petri.

Lees ook  Wow, Emma Heesters trekt wel héél gewaagd jurkje aan op MTV Awards!

Een van de strandgangers die het tafereel filmde, zegt in het Spaans: “Kijk, ze lopen in de richting van het Sancti Petri Melia Hotel.”

Een getuige verklaarde dat ze eerst dachten dat ze niet op het strand zouden geraken. “Maar ze sprongen snel van de boot en begonnen op de rotsen te klimmen”, zei de getuige.

Lees ook  Autoruiten altijd beslagen? Dat voorkom je vanaf nu door déze truc met een sok!

Het is nog niet duidelijk of de politie alle migranten kon aanhouden. Volgens lokale Spaanse media zouden er aan de Andalusische kust sinds vrijdag al ongeveer 500 vluchtelingen in minstens 18 verschillende boten zijn aangekomen.

BEKIJK DE BEELDEN HIERONDER EN DEEL DIT MET IEDEREEN DIE JE KENT!

Charlotte vertelt hoe haar man er tijdens haar zwangerschap met haar nichtje (21) vandoorging

De 18 jarige Romy en 84 jarige Klaas zijn stapeltje verliefd op elkaar