in

Van ontvoering en s*ksueel m*sbruik verdachte James B. blijft vastzitten

De Amerikaan James B. blijft voorlopig in de cel op verdenking van het ontvoeren en s*ksueel m*sbruiken van een 12-jarig meisje uit Rotterdam. Dat heeft de rechter vanmiddag besloten.

De advocaat van de 50-jarige had de rechtbank in Rotterdam gevraagd B. vrij te laten, omdat de mogelijk straf lager zou kunnen uitpakken dan de acht maanden die hij nu al in voorarrest zit.

Maar dat verzoek werd vanmiddag tijdens een inleidende zitting verworpen. De rechtbank kan de straf nu nog niet bepalen, maar wees erop dat er sprake is van ernstige verdenkingen.

Geen dwang, geen misleiding
De verdachte heeft tot nu toe ontkend dat hij het meisje heeft m*sbruikt. Volgens de advocaat was er wel sprake van onttrekking aan het ouderlijk gezag, maar was er geen dwang in het spel.

Lees ook  Michael P vol haat en wraak gevoelens

Het meisje kon weggaan als ze wilde. Ook stelt de advocaat dat het meisje wist hoe oud hij was, dus was er geen sprake van misleiding.

Hotelkamer
Het 12-jarige meisje vertrok eind juni vorig jaar van school en verdween spoorloos, waarop de politie een Amber Alert uitgaf.

B.reisde naar Nederland waar hij het meisje op het Centraal Station in Rotterdam ontmoette. Daar gaf hij haar de sleutel van de hotelkamer. Ze verbleven twee dagen op die kamer, totdat de politie binnenviel.

De man had al maanden contact met het meisje via het online spelletje Star Stable en de chat van Facebook.

Lees ook  Suggestie van Trump om coronavirus te bestrijden: ontsmettingsmiddel injecteren

Over de inhoud van de chats tussen de Amerikaan en het 12-jarige meisje zei de rechter tijdens een eerdere zitting dat die een ‘expliciet s*ksueel karakter’ hadden.

Ook zouden de chats lange tijd zijn doorgegaan voorafgaand aan de dagen in het hotel.

James’ dochter en haar moeder wonen in Nederland. De moeder deed na de aanhouding van B. in juni ook aangifte van v*rkrachting door hem, ongeveer twintig jaar geleden.

Daaruit zou hun dochter zijn voortgekomen. Het Openbaar Ministerie in Den Bosch heeft na onderzoek besloten hiervoor geen vervolging in te stellen, maakte de officier van justitie bekend.

De rechtbank hoopt de zaak in juni inhoudelijk te behandelen.

Familieavond eindigt in nachtmerrie: moeder in voet geschoten, zoontje (10) valt overvaller aan

Jongen bewusteloos geschopt – nu waarschuwt moeder andere ouders..