in

Verbazing bij moeder: moordenaars van zoon Roelof (22) zaten samen aan kerstdiner

Familieleden van de in 2017 doodgestoken Roelof Esman maakten zich vanmiddag boos bij het gerechtshof in Arnhem.

Roelof werd destijds neergestoken bij een barbecuefeest, bedoeld als aftrap voor de bouwvakvakantie, nabij camping De Molenhof. Twee broers uit Glanerbrug werden hiervoor aangehouden.

Hoe kan het, vroeg de familie van Esman aan de rechters in hoger beroep, dat de daders in één gevangenis zitten? Dat ze een tijdje zelfs op één cel vertoefden en samen aan het kerstdiner zaten? ,,Wie kan mij antwoord geven?”, riep de moeder van de Winterswijker uit.

De voorzitter van het hof reageerde deze week dat hij dat niet wist en daar ook niet over ging.

Lees ook  Op 900 meter diepte vinden duikers toevallig DIT wezen. Als ze dichterbij komen, komen ze niet meer bij van het lachen!

Hij kon de familieleden alleen melden dat de inhoudelijke behandeling van de zaak vertraging heeft opgelopen door een wraking van de raadsheer-commissaris.

Getuigenverhoren zijn uitgesteld. De wrakingskamer behandelt die zaak vrijdag. ,,Kan ik daar bij zijn?”, vroeg de moeder. ,,De zitting is openbaar’’, reageerde het hof.

Verdachten
Anders dan de elf nabestaanden die naar het hof waren afgereisd, verschenen de verdachten, de broers Frank en Ruud ter H. niet op de pro-formazitting.

De rechtbank veroordeelde beide broers eerder tot twaalf jaar cel voor doodslag van Roelof Esman (22) en een poging tot doodslag op diens drie jaar oudere broer Angelino.

Lees ook  Vrouw ondergaat indrukwekkende transformatie na heftige periode

De oudste verdachte zou de dodelijke steekwonden hebben toegebracht, de jongste had volgens de rechtbank een gelijke rol gehad.

De verdachten kregen in augustus 2017 ruzie met de broers uit Winterswijk in café Antje & Billie in Reutum. Het eetcafé ligt precies voor de ingang van Camping De Molenhof.

Nadat een gevecht binnen was gesust, zouden ze een mes uit de keuken van het café hebben gepakt en de broers buiten in hun rug hebben gestoken.

Roelof overleed ter plekke, zijn broer raakte gewond en belandde in het ziekenhuis.

Doodgestoken Bilal (20) kon geen kant op: hij werd vastgehouden tijdens de steekpartij

Winter tot nu toe een lachertje, we gaan met dubbele cijfers februari in