in

Verdachte (19) brute overval in Kampen ‘gaat kapot in de cel’ na mis handelingen, maar komt niet vrij

Twee verdachten van de brute overval in januari 2019 op een ouder echtpaar in Kampen, blijven vastzitten. Ondanks dat een van hen zegt ‘kapot te gaan’ in de inrichting na meerdere mis handelingen.

De 19-jarige Mohammed el B. en de 18-jarige Souhail B. uit Lelystad zitten inmiddels veertien maanden vast, in afwachting van de afwikkeling van hun strafzaak.

Het Openbaar Ministerie is ervan overtuigd dat zij twee van de vier betrokkenen zijn van de gewelddadige overval op 21 januari vorig jaar aan de Sint Nicolaasdijk in Kampen.

Een 81-jarige man stond in de deuropening toen overvallers hem overmeesterden. Binnen werden de handen van zijn toen 80-jarige vrouw met tape vastgeplakt. De vrouw kreeg pepperspray in haar gezicht en werd bedreigd met een mes.

Erg slecht
De overvallers zochten kennelijk 10.000 euro, maar verlieten de woning met enkele sieraden, een bankpas en 260 euro.

Lees ook  Zatte dames vertellen wat de gênantste plek is waar ze het ooit gedaan hebben

Vandaag bleek op de regiezitting in de rechtbank in Zwolle dat het met het vrouwelijke slachtoffer nog steeds erg slecht gaat.

El B. heeft zijn betrokkenheid bij de overval eerder al toegegeven. Ook op de zitting in april gaf hij aan dat hij het lastig heeft in detentie.

In de jeugdgevangenis in Sassenheim werd hij meerdere malen gemolesteerd. Omdat zijn veiligheid daar niet gegarandeerd kon worden, werd hij overgeplaatst.

Enkelband
Op de nieuwe locatie is het opnieuw raak, zei zijn advocaat Gerald Roethof. ,,Het is voor mij niet te doen.

Ik ga kapot’’, zei de verdachte over die situatie. Het is nu tijd voor een alternatief, meent zijn advocaat, die onder meer denkt aan een enkelband.

Lees ook  Rossana Kluivert deelt emotioneel bericht over laatste bestraling

Ook advocaat Kees Kok meent dat zijn cliënt Souhail B, die in januari 2019 nog minderjarig was, lang genoeg in voorarrest heeft gezeten.

Eerder is al een van de vier verdachten vrijgelaten. ,,En hij was nota bene meerderjarig.’’ Alleen die persoon had vermoedelijk slechts de rol van chauffeur.

B. had een leidende rol in de overval, zei de officier van justitie. ,,Uit app-berichten blijkt dat hij zich voortdurend bezighield met het plegen van strafbare feiten.’’

Ook denkt ze dat El B. de mishandelingen in de gevangenis deels aan zichzelf te wijten heeft.

De rechters besloten beide verdachten niet vrij te laten. ,,Het gaat om ernstige feiten en dan is een schorsing van de hechtenis niet snel in beeld.”

Op 1 september wordt de zaak inhoudelijk behandeld.

Tonnen menselijk haar uit China in VS onderschept

Man dwingt vrouwen op knieën en steekt hen neer