in

Verdachte vermissing Faber veroordeeld voor dubbele ver-krachting

De man die vandaag is opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij de vermissing van Anne Faber is in 2012 veroordeeld tot een gevangenisstraf van 12 jaar. In 2010 ging hij de fout in en ver-krachtte hij twee meisjes van 16 en 17.

Het gebeurde in de nacht van 30 april op 1 mei, Koninginnedag. Michael P uit Zeewolde bedreigde twee meisjes in Nijkerk met een nepvuurwapen. Hij liet ze s*ksuele handelingen met elkaar verrichten en verkr*chtte hen.

Tegenover getuigen en politie verklaarde de man dat hij trots was op zijn daden en dat “een droom was uitgekomen”. Hij was verslaafd aan cocaïne en pleegde na de verkr*chtingen nog enkele afpersingen.

Lees ook  Danielle over haar neef Guus (29) die stierf door het coronavirus: 'Hij had zoveel zin in het leven'

De man was bezig aan een resocialisatie-traject, de zogenoemde detentiefasering. Veroordeelden komen anderhalf jaar voor het einde van een celstraf in aanmerking voor zo’n traject. Dat was zo’n half jaar geleden.

De wet zegt dat gedetineerden onder normale omstandigheden na ongeveer twee derde van hun straf in aanmerking komen voor voorwaardelijke vrijlating. De man werd in oktober van 2010 namelijk al opgepakt en zat sindsdien vast. Over een jaar zou twee derde van zijn straf voorbij zijn, omdat het voorarrest ook van de straf wordt getrokken.

Lees ook  RTL brengt met “Dr. Gordon” Nederlandse versie van het Amerikaanse Dr. Phil.

De politie kwam de man gisteren al op het spoor, maar arresteerden hem niet meteen, omdat ze hoopten dat hij hen naar Faber zou leiden. Helaas is dat niet gebeurd. De zoektocht naar de 25-jarige Utrechtse die anderhalve week geleden verdween gaat daarom door.

PSYCHIATRISCH PATIENT AANGEHOUDEN IVM VERMISSING ANNE FABER

Tragisch liefdesverhaal: onafscheidelijke zwanen sterven vlak na elkaar op snelweg