in

Verdachte vermissing Rotterdams meisje is 49-jarige James B.

De 49-jarige Amerikaan die gezocht werd in verband met de vermissing van een 12-jarig meisje uit Rotterdam, is James B. Dat blijkt uit onderzoek van RTL Nieuws. De man heeft een dochter met een Nederlandse vrouw. Die dochter zegt een internetvriendin te zijn van het Rotterdamse meisje.

Het 12-jarige Rotterdamse meisje werd sinds donderdagmiddag vermist. Om haar zo snel mogelijk te vinden, werd diezelfde nacht nog een Amber Alert verstuurd. Op vrijdagochtend verspreidde de politie twee foto’s van de Amerikaanse man in de hoop dat mensen hem zouden herkennen. Vrijdagavond werd het meisje teruggevonden. Ze was op dat moment samen met de 49-jarige James B. in een hotel in het centrum van Rotterdam. B. werd direct aangehouden. De politie wil de naam van B. bevestigen noch ontkennen.

In chatroom met dochter en vermist meisje
Op de Facebookpagina van James B. staat de foto die de politie heeft gebruikt om hem op te sporen. Daarop poseert James naast een monument met militairen. Dat monument staat in Washington, waar zijn familie oorspronkelijk vandaan zou komen. Op de pagina van B. valt te lezen dat hij nu in de staat Louisiana woont.

Lees ook  Vreemdgaan niet einde huwelijk Marco en Leontine

James B. blijkt een dochter te hebben met een Nederlandse vrouw. Via een chatroom van het online paardenspel Star Stable zou hij zijn dochter benaderd hebben. In die chatroom zou ook het 12-jarig meisje zitten voor wie deze week een Amber Alert uitging.

Nederlandse dochter kreeg bezoek van politie
Iris en haar moeder kregen gisteren onverwacht bezoek van de politie, vertellen ze aan RTL Nieuws. De advocaat van Iris’ moeder bevestigt deze lezing. De politie wilde weten of ze James B. herkenden. Dat deden ze.

Dochter Iris (echte naam bekend bij de redactie) vertelt aan RTL Nieuws dat zij het Rotterdamse meisje via het spel goed heeft leren kennen en zowel met haar als James B. via de chat gesprekken heeft gevoerd. Die gesprekken zouden volgens Iris vooral over de dagelijkse dingen gaan. In de chat zou James B. zich ook kenbaar hebben gemaakt als Iris’ biologische vader. Volgens Iris zouden B. en het Rotterdamse meisje ook rechtstreeks contact via de chat hebben gehad. Eerder al meldde de politie dat de familie van het Rotterdamse meisje aangaf dat ze chatcontacten heeft gehad, maar die bleken inmiddels te zijn gewist.

Lees ook  Vakantiestress door het coronavirus: 'Moet ik nou nog wel gaan?'

Laptop in beslag genomen
Ook zegt Iris dat de politie haar laptop en harde schijf in beslag heeft genomen voor onderzoek. Wel toont ze een bericht dat ze gisteren, direct nadat ze geïnformeerd werd door de politie, gestuurd heeft aan het spel over het incident. Daarin noemt ze haar eigen naam en accountnaam en die van James B. en het Rotterdamse meisje.

De moeder van Iris zegt dat James haar 19 jaar geleden heeft ver kracht en dat Iris daaruit geboren is. Ze zou destijds zijn weggestuurd toen ze aangifte wilde doen. Haar advocaat bevestigt aan RTL Nieuws dat de moeder alsnog aangifte gaat doen.

Reactie politie
De politie laat weten op geen enkele manier te willen reageren op dit verhaal. De verdachte zal maandag worden voorgeleid. Officieel wordt hij op dit moment verdacht van het onttrekken van een kind aan het ouderlijk gezag. De politie geeft aan dit weekend nog volop onderzoek te doen naar wat zich de afgelopen dagen heeft afgespeeld.

Politiewoordvoerder : Het gaat goed met Hania (12)

Thomas Cox deed mee aan X Factor en dit is zijn auditie