in

Verjaardag Rachel legt nieuw familiedrama bloot

Een opvallende verandering op de gastenlijst van Rachel Hzes, die in hartje Amsterdam haar vijftigste verjaardag vierde!

Daar verscheen wel haar zoon André, met wie zij jarenlang gebrouilleerd was, maar ontbrak nu weer ineens haar dochter Rox!

Het lijkt opnieuw hommeles te zijn in de ooit zo hechte clan, waar Rachel en Monique elkaar nog even ontlopen…

Het zal jarige Rachel Hazes (50) ook nooit eens tegelijk met álles meezitten, haar ooit zo hechte gezin lijkt inmiddels wel een ouderwets weerhuisje… als het ene poppetje naar binnen gaat, zo bleek dinsdag op haar verjaardagsfeest, draait het andere naar buiten!

na jaren geen contact te hebben gehad met haar succesvolle zoon André, lijkt zij met hem inmiddels verrassend goed door een deur te kunnen.

maar dat is dus wel de deur waardoor dochter Roxeanne vrijwel tegelijkertijd uit haar leven verdween!

In de familie zijn de kaarten weer flink geschud.
Vlak na de dood van de pater familias in 2004 was hun huis in Vinkeveen het hoofdkwartier van de hechte familieclan waar weduwe rachel ’uit respect voor Dré’, maar met harde hand, regeerde over de nalatenschap van de hitmiljonair.

Met boeken, heruitgaven van cd’s, events als Holland zingt Hazes en zelfs een musical en een film, wist zij de erfenis van naar schatting zes miljoen op zijn minst te verdubbelen!

Maar haar ooit zo hechte gezin spatte uiteen. Eerst ontstonden problemen met zoon André, die de keuze van zijn hart volgde en koos voor Monique Westenberg.

Toen die, in zijn ogen, niet voldoende enthousiast werd verwelkomd door moeder en zus, brak hij resoluut met allebei.

Rachel miste daardoor de geboorte van haar kleinzoon, maar werd een jaar later door haar schoondochter uitgenodigd aan de kerstdis.

Daarna zou het weer mis gaan, maar in oktober was rachel wel weer aanwezig in Ahoy’, waar zij zichtbaar genoot van de concerten die haar zoon in dat sportpaleis gaf, de heilige grond waar ook senior veel furore maakte.

De ’oude’ Hazes – hij werd maar 53 – was in de aanloop naar die concerten thuis nooit te harden. En ook zijn zoon, die het optreden daar zo gemakkelijk lijkt af te gaan, heeft in de aanloop de stress niet altijd onder controle.

Lees ook  Maak kennis met het onwijs knappe zusje van Olcay Gulsen

Vorig jaar kreeg hij juist in die periode weer contact met bridget Maasland (45). Hoe dat afliep is inmiddels genoegzaam bekend, maar rachel leek nogal blij met juist deze veelbesproken nieuwe vriendin van haar zoon.

Juist in die tijd moet het misgegaan zijn tussen moeder en dóchter, iets wat tot dusver in de familie bleef maar wat pijnlijk duidelijk werd toen Rox dinsdagavond verstek liet gaan op het grootse verjaardagsfeest van haar moeder, die vijftig werd.

Juist de Hazes-vrouwen waren altijd ongelooflijk close geweest. Dat bleek helemaal in de tijd dat zij plotseling bleek te zijn opgenomen op de psychiatrische afdeling van het Tergooi-ziekenhuis.

Het ging volgens ingewijden toen uitgesproken beroerd met de weduwe. Maar hun bijzondere band was nu duidelijk verbroken!

Roxeanne weigert tot dusver commentaar op de kennelijke kwestie en ontwijkt alle vragen over haar familie.

Tussen haar en haar broer kwam het nooit meer goed en nu zij ook geen – of nog maar nauwelijks – contact met haar moeder heeft moet zij met vriend Erik en zoon Fender redelijk alleen zijn.

Terwijl zij deze dagen van Holland zingt Hazes wel te maken krijgt met haar broer, die ze in de gangen van de Ziggo Dome weer zal ontlopen, ontweek zij dus rachels verjaardag.

Afgeschreven
Insiders weten dat rachel erg verdrietig is dat zij als oma nauwelijks aan de bak komt. Kleine fender zou zij al lange tijd niet hebben gezien.

Bovendien is het de vraag hoe het weerzien tussen rachel en schoondochter Monique, die zij al had afgeschreven en vervangen, zal verlopen.

Op het verjaardagsfeest was die ontmoeting er nog niet. Met een grote grijns op zijn gezicht vertelde André in shownieuws dat zij dinsdagavond ’geen oppas voor de kleine Dré’ hadden kunnen vinden.

Tot dusver heeft Monique niet laten blijken erg rancuneus te zijn. Zij was het die destijds de ’verzoening met kerst’ op poten zette.

Lees ook  Als je gek wordt van het gesmak van andere mensen kan je een genie zijn, volgens de wetenschap

Dat het daarna weer misging tussen moeder en zoon was iets dat André en Monique met lede ogen zagen gebeuren.

Daarna kwam het opnieuw weer goed… Maar dus net in de tijd dat het contact met Roxeanne stagneerde!

Of het een met het ander te maken heeft?
Het lijkt erop dat het rachel niet is gegund met beide kinderen, hun partners en hun kinderen aan tafel te zitten.

,,er is in elke familie weleens wat’’, verzuchtte een van de gasten op rachels grote feest in grand-café majestic aan de dam.

Maar de Hazes-dynastie, en ook haar eigen gezin, de van Galen’s, levert Bert van Leeuwen wel een heel seizoen afleveringen van het familiediner op.

Rachel botste soms met haar zus, die nu heel lief en ontroerend voor haar speechte en haar veel geluk wenste met haar nieuwe vriend Mike, en met haar ouders.

Moeder Friedel is een paar jaar geleden overleden. Maar haar vader ziet zij al jaren niet. De voormalige slager jan van galen was zó’n grote fan van André, dat hij op de zakjes van zijn boterhammenworst in Rotterdam zelfs een getekend portret van André had staan.

Het mag alleen daardoor al geen wonder heten dat uitgerekend, in het trotse ’010’, de slagerij in zwaar weer terecht kwam.

Toen jan en Friedel de onzalige gedachte kregen een boek te schrijven over hun jaren met hun beroemde schoonzoon André Hazes, verbrak rachel ook met hen alle contact.

Alleen de band tussen zoon André en zijn neef Djarno, de zoon van rachels zuster els, doorstaat alle stormen.

Deze bloedgabbers staan dag en nacht voor elkaar klaar en geven een voorbeeld dat haaks staat op wat in de familie bijna traditie is.

Roxeanne lijkt er niet onder te lijden. In een podcast met Ruud de wild zei ze: ,,ik ben altijd een papa’s-kindje geweest.

Natuurlijk, die rol werd altijd ingevuld door mijn moeder toen mijn vader kwam te overlijden. Maar ik besef ook dat mijn moeder en ik veel hebben gebotst.’’

Beestenbende in woning Nieuwkoop: katten leefden in ’tapijt aan poep’

Monique Westenberg heeft haar pluspunten er weer aardig bijhangen