in

Verkeerd infuus: vrouw wordt levend gebalsemd en sterft.

Een simpele fout met een infuus heeft een 27-jarige vrouw op een gruwelijke wijze het leven gekost. In plaats van een zoutoplossing kreeg ze een formaldehyde-oplossing toegediend. Dat wordt vaak gebruikt om lichamen te balsemen. Ekaterina Fedyaeva stierf zo een gruwelijke dood, schrijft de Daily Mail.

Het ongeluk gebeurde na een routine-ingreep in een ziekenhuis in het Russische Ulyanovsk. Door de verkeerde oplossing kreeg de vrouw helse pijnen en vreselijke krampen. Na twee dagen raakte ze in coma, waarna ze werd overgebracht naar een tophospitaal in Moskou. Daar ontwaakte ze kort uit haar coma, alvorens orgaanfalen een einde maakte aan haar leven.

Lees ook  Gaby Blaaser geniet schaarsgekleed van zonnetje

Ekatrina’s moeder beschuldigt de medici in Ulyanovsk kortweg van moord. Galina Baryshnikova was met haar man Igor bij haar dochter toch ze bijkwam uit haar operatie: „Haar benen bewogen, ze had krampen en haar hele lichaam schudde.” De moeder vervolgt tegen de Daily Mail: „We trokken haar sokken aan, vervolgens een badjas en nog een deken eroverheen, maar ze beefde zo erg, ik kan het niet beschrijven.”

Lees ook  Ivy (22) gaat naar parenclubs: 'iemand had zijn slavin vastgebonden'

Volgens de moeder moet het de medische staf al snel duidelijk zijn geworden dat er een verkeerd infuur was gegeven, „maar ze deden helemaal niets. Ik smeekte hen om iets te doen voor mijn enige kind, maar ze zeiden dat ik maar naar huis moest gaan en kippensoep maken.” Uiteindelijk kreeg Ekaterina 14 uur lang formaline (een formaldehyde-oplossing) toegediend.

Formaldehyde wordt gebruikt om lichamen te balsemen. Het is zwaar giftig. Een volwassene die 30 milliliter formaline drinkt, kan in coma raken en sterven.

Mike (18) werd na een nacht stappen doodziek wakker, binnen een etmaal stierf hij

Verdrietig nieuws voor Caroline Tensen: ‘Ik ben intens verdrietig’