in

Verkoper laat expres zakken hondenvoer open zodat straathonden kunnen eten

In deze moeilijke tijden is solidariteit heel belangrijk. Vooral voor degene die minder of bijna niets hebben om te overleven.

Deze verkoper uit de Peruaanse hoofdstad Lima toont zijn hart voor dieren op een hele bijzondere manier.

Carlos Augusto Salome heeft een winkel die o.a. dierenvoer aanbiedt in Lima. Voor het gemak van zijn klanten staan veel producten buiten gestald. Maar niet alleen voor zijn klanten, ook voor hongerige zwerfhonden.

Het was in het begin niet de bedoeling, maar nadat Carlos een hond zag eten, stelde hij zich hun situatie voor.

Lees ook  Graatmagere en vieze hond binnengebracht bij dierenopvang: ‘baasje werd aangesproken’.

Als mensen het al moeilijk hadden door de pandemie, hoe zwaar zou het dan niet zijn voor honden die op straat moeten overleven?

“Nog een hondje dat gebruikt maakt van de onoplettendheid, maar geen probleem, ik denk niet dat ik failliet ga omdat ik hem wat te eten heb gegeven,” schreef Carlos op Facebook.

Hij deelde een foto van een hongerige viervoeter die uit de zak met voer kwam eten. Misschien is het maar een beetje voedsel, maar het kan net genoeg zijn om de dag door te komen.

Lees ook  Stervende hond maakt wandeling met baasje – meerdere keren gebeten in nek door twee dolle honden

Vóór de pandemie profiteerden zwerfhonden van eten wat mensen op straat aanboden, maar de lockdown heeft hier jammer genoeg een stokje voor gestoken. Het is nu moeilijk voor de dieren om genoeg voedsel te vinden.

Het is prachtig om te zien hoe Carlos doorgaat met het helpen van de straathonden waar hij kan! Een gebaar dat een groot verschil kan maken!

Hartverscheurend: vrouw doet alsof ze met labrador gaat wandelen, maar dumpt hem en rijdt er snel vandoor

194.000.000.000 gezichtsmaskers zorgen voor grote angst voor wereldwijd plasticprobleem