in

Vermiste hond dood teruggevonden: verdronken in verzwaarde rugzak

De vijfjarige teckel Luna, die ruim twee weken geleden vermist raakte bij Delfzijl, is gisteren dood teruggevonden. Het hondje was in een met stenen verzwaarde rugzak gestopt en in het water gegooid.

De eigenaars van Luna, beiden 60-plussers, sloegen alarm toen de teckel op 29 april wegliep in de buurt van de volkstuintjes in het nabijgelegen Biessum. Zij zijn inmiddels door medewerkers van de dierenambulance geïnformeerd over het lot van hun huisdier.

Lees ook  Moederhond vastgeketend aan hek gevonden - terwijl ze haar zes kleine puppy’s voedt

Flink in de war
Organisatie Dogsearch Nederland onderhoudt contact met hen en zegt dat zij ‘flink in de war en heel verdrietig’ zijn. “Het echtpaar en Luna waren onafscheidelijk: alles draaide om haar. Ze namen Luna overal mee naar toe. Ze had zelfs haar eigen plekje bij de plaatselijke pizzeria”, zegt een woordvoerder. Dogsearch hoopt dat de daders snel gevonden worden. “Ze moeten weten wat ze allemaal aangericht hebben.”

Lees ook  Baasje vraagt dierenarts om veel te dikke golden retriever spuitje te geven, maar die weigert: wat een transformatie

De politie heeft via sociale media al reacties ontvangen, maar nog geen concrete tips. Agenten zijn nog op zoek naar mensen die meer van de zaak afweten.

Gruwelijk verhaal: arts ‘onthoofdt’ baby bij bevalling…

Deze onderbroeken kun je weken dragen zonder ze te wassen…