in

Vermiste meisje (12) uit Tilburg weer gevonden

De politie heeft vanmorgen een Vermist Kind Alert verzonden voor een 12-jarige meisje uit Tilburg. Vlak voor het middaguur werd bekend dat het kind weer terecht was.

De tiener verdween gisteravond nadat ze vanuit haar ouderlijk huis op de fiets naar een vriendinnetje was vertrokken. Uit onderzoek bleek vanmorgen vroeg dat ze helemaal geen afspraak had met dit vriendinnetje. Sindsdien ontbrak elk spoor, waarna er een Vermist Kind Alert werd uitgegeven. De politie gaf aan ‘zich ernstig zorgen’ te maken.

Lees ook  Voor het eerst sinds maart geen nieuwe doden door corona gemeld

Zeldzaam
Een Vermist Kind Alert is onderdeel van het Amber Alert, alleen wordt dit regionaal verspreid. Het Alert over het vermiste kind van gisteravond is in een straal van 25 kilometer in en rondom Tilburg verspreid.

Een Amber Alert komt niet vaak voor. Sinds 11 november 2008 zijn er 27 alerts gestuurd. De laatste keer werd het gebruikt voor de vermiste Hania uit Rotterdam. Zij werd teruggevonden in het gezelschap van een Amerikaan in een hotel in Rotterdam. Ze had hem leren kennen via internet.

Lees ook  Hennie (28) sterft dag voordat ze haar grootste wens kon laten uitkomen

Het publiceren van een foto en persoonlijke informatie van een vermist kind is ingrijpend. Alleen in de meest ernstige gevallen wordt informatie over een vermissing publiek verspreid.

Rene V die vrouwen neerstak ‘voor de kick’ heeft meer op zijn kerfstok

Vandaag flink wat buien en zelfs waterhozen