in

Verpleegster (51) sterft, happend naar adem, in armen van echtgenoot door gruwelijke strijd tegen COVID-19

Het coronavirus blijft de wereld teisteren en heeft al het leven gekost aan zo’n 200.000 mensen. Het aantal rouwende nabestaanden, familie en vrienden is enorm.

In het Britse dorpje Essex moeten twee tienerjongens en hun papa noodgedwongen verder zonder hun lieve moeder en echtgenote.

Laura Tanner, een 51-jarige moeder van twee, die als verpleegster werkte voor de Britse gezondheidszorg overleed op 1 april aan de gevolgen van het coronavirus na een lange, lijdzame strijd tegen COVID-19.

Ze laat haar echtgenoot Kevin (49) na en haar twee zonen Kian (13) en Ethan (23).

Een maand na haar tragische dood doorbrak echtgenoot Kevin de stilte en vertelde hij openlijk over de vreselijke gebeurtenis, toen hij Laura in zijn armen hield tijdens de laatste momenten van haar leven.

Lees ook  De overheid laat stellig weten: ‘Er is geen ruimte voor loonsverhoging in de zorg’

“Het was gruwelijk, ik heb er nog steeds nachtmerries van,” vertelt Kevin aan Echo News.

Halverwege maart begonnen Kevin en Laura zich onwel te voelen en ontwikkelden ze symptomen van COVID-19. Na een week was Kevin aan de beterhand, maar de gezondheid van Laura bleef achteruit gaan.

Ze had erg hoge koorts en Kevin belde een ambulance. Toen die ter plaatse was, besloten de verzorgers dat het niet nodig was om haar naar het ziekenhuis te brengen. Enkele dagen daarna, overleed ze.

Laura’s jongste zoon was in zijn kamer toen zijn moeder ziek werd. “Ze raakte niet uit haar bed en kon niet eten. Toen ik ging kijken kreeg ze een paniekaanval,” vertelt Kevin.

“Ze hapte naar adem en vroeg me om haar te kalmeren. Ik belde de hulpdiensten en haalde een papieren zak voor mama, zodat ze haar adem onder controle kon krijgen.”

Lees ook  Politie hoort raar geluid uit berg aarde – kijken dichter en ontdekken de lelijke waarheid

“Haar ogen werden kleiner en kleiner, en ze bezweek. Binnen tien minuten was de ambulance ter plaatse en vier verplegers probeerden een uur lang om haar te redden, en brachten haar daarna weg. Vijfenveertig minuten later klopten twee anderen op de deur en zeiden ze “het spijt ons, ze is er niet meer.”

Vrienden van de familie startten een inzamelactie dat zo’n 5000 dollar opbracht. Laura’s begrafenis vond vorige week plaats in het bijzijn van zo’n 8 familieleden en vrienden.

Onze gedachten gaan uit naar Laura’s familieleden, vrienden en collega’s. Het is bijzonder triest. We zijn zo dankbaar voor de hulp van het medisch personeel.

Rust in vrede, Laura. 🌈 🙏

Dit doet het coronavirus met je longen: “Niet uitgesloten dat genezen patiënten later transplantatie nodig hebben”

Hoe de verwaarloosde Ferrari van Uday Hussein werd gevonden dankzij een Youtuber