in

Verpleegster in tranen als ze geen eten kan kopen na dienst van 48 uur: ‘Stop met hamsteren’

Een Britse verpleegkundige is een hit op internet nadat ze in tranen een video opnam na afloop van een zware dienst op haar werk.

De 48-jarige Dawn Bilbrough was naar eigen zeggen net klaar met een dienst van 48 uur(!) toen ze afgepeigerd eten en drinken hoopte te kopen in een supermarkt. Ze trof slechts lege schappen aan. ,,Stop alsjeblieft met hamsteren.’’

De angst voor het coronavirus leidt in Engeland al dagen tot chaotische toestanden in supermarkten. Klanten haalden hele schappen leeg en bij sommige filialen stonden gisteren weer enorme rijen. Ouders gingen zelfs met elkaar op de vuist.

Verpleegkundige Bilbrough werkte vanwege het coronavirus twee dagen lang vrijwel onafgebroken op de intensive care in een lokaal ziekenhuis. Tot haar grote verbazing trof ze na haar dienst een geplunderde supermarkt.

Lees ook  Week na geboorte van zoontje, merkt moeder detail op in echografie en kan ze het verband niet geloven

,,Ik kom net uit de winkel zonder eten”, snikt ze in een video die ze zelf opnam. ,,Ik kon daar binnen mijn tranen niet inhouden.

Ik wilde gewoon wat halen voor de komende 48 uur die ik moet werken. Maar er is geen fruit of groenten. Ik weet niet hoe ik nu gezond moet blijven.”

Maatregelen
De grote Britse supermarktketens namen deze week al maatregelen om hamsteren tegen te gaan. Mensen mogen bepaalde producten niet meer onbeperkt inkopen. Zo moet worden voorkomen dat schappen te snel worden leeggehaald.

Bij supermarktketen Tesco mogen klanten nog maar twee pakken kopen van gewilde producten als pasta, toiletpapier en houdbare melk.

De oproep van de supermarkten lijkt aan dovemansoren gericht..,,Er zijn mensen die complete schappen leeghalen”, stamelt Dawn Bilbrough in de video. ,,Stop daar alsjeblieft mee. Het zijn mensen zoals ik die voor je zullen zorgen als je in nood bent.”

Lees ook  Autistische bewoner (55) van zorginstelling op slinkse wijze beroofd van 151.000 euro

Lockdown?
Supermarkten rekenen op ondersteuning van de politie als Engeland toch in lockdown gaat. Zo moet verder wangedrag door klanten worden tegengegaan.

Een bron binnen de supermarktsector zegt tegen lokale media dat niet wordt gerekend op een rol voor het leger. De strijdkrachten kunnen wel de hulpdiensten gaan ondersteunen.

Britse media berichten dat tot 20.000 manschappen worden vrijgemaakt. Zij kunnen bijvoorbeeld veldhospitalen opzetten.

Reservisten krijgen donderdag te horen dat ze kunnen worden ingezet. De topman van supermarktketen Sainsbury’s beklemtoonde in een brief aan klanten dat er geen sprake is van voedseltekorten.

Hij stelde dat slechts beperkingen worden opgelegd om te zorgen dat meer klanten de kans krijgen om levensmiddelen te kopen.

Man slaat hond met knuppel en steekt hem in brand – moet nu noodgedwongen oog laten verwijderen

Coronavirus dompelt Brabants dorpje in diepe rouw: 7 doden in paar dagen