in

Verpleegsters aangevallen met hete koffie, bleek en eieren nadat ze klaar waren met verzorgen COVID-19 patiënten

Terwijl duizenden een pauze inlassen om een applaus te geven aan gezondheidsmedewerkers die hun eigen leven op het spel zetten om dit afschuwelijke virus te bestrijden, zijn er enkele die een schokkend gedrag vertonen ten opzichte van gezondheidsmedewerkers.

Een verpleger in Mexico, die na een drukke dienst bij een bushalte stond te wachten, zegt dat twee motorrijders eieren naar hem gooiden.

Rafael Ramirez ging naar Facebook om zijn schokkende ervaring te delen en nu is het internet in zijn verdediging gekomen.

“De actie was laf en het is verbazingwekkend dat we dit soort agressie en vernedering van zulke onwetende mensen moeten doorstaan”, zei verpleger Rafael in zijn Facebook-post.

“Ik ben van streek vrienden, ik ben heel verdrietig dat de maatschappij waarin we leven ons behandelt alsof we dingen verkeerd hebben gedaan.”

Lees ook  73-jarige vrouw kritiek na schietpartij aan woning: twee verdachten gevat

Rafael werkt als verpleeger bij IMSS Yutican en wachtte rond 19.40 uur op zijn bus naar huistoen twee jongens op motorfietsen eieren naar zijn uniform gooiden, zegt hij.

Hij zei dat ze toen lachend weggingen, terwijl Rafael boos zei: “Ik dacht dat dit soort dingen niet in onze stad gebeurde, ik voelde me machteloos om iets te doen.”

‘Toon wat empathie’
Rafaels post herinnert mensen eraan dat verpleegkundigen en artsen de mensen zijn die elke dag met dit virus te maken hebben en voor de zieke geliefden moeten zorgen.

Hij voegde eraan toe: “Ik vraag me af of dit de manier is om ons aan te moedigen om te blijven werken? Is dit de manier om wat empathie te tonen?”

Lees ook  Quinty Trustfull laat iets teveel van zichzelf zien wanneer ze haar voeten opmeet

Ondanks de vernederende aanval zegt Rafael dat hij nooit bang zal zijn om te gaan schrijven: “Natuurlijk, ik kan het aan.” Rafael is niet de enige verpleger die in Mexico is aangevallen.

Volgens Mexico News Daily zijn gezondheidsmedewerkers aangevallen met hete koffie, eieren en bleekmiddel, en zijn zelfs in sommige gevallen verboden om gebruik te maken van openbaar vervoer en werden ze geconfronteerd met een spervuur van verbaal geweld door het volk.

De gezondheidsmedewerkers zijn altijd al helden geweest maar nu nog meer en ze verdienen al onze steun, lof en dank. Ik zal dit soort afschuwelijk gedrag tegenover hen nooit begrijpen.

Deel je liefde en steun voor deze hardwerkende verpleegster.

10 kookgewoontes die fataal kunnen zijn voor je gezondheid

Britse p*dofiel had ‘een van de meest gruwelijke collecties beelden’ ooit