in

Verscheurde moeder bezoekt graf van 4-jarige – is verwoest door wat ze vindt

Geen enkele ouder zou z’n eigen kind ooit moeten begraven. Ik kan me zelfs niet inbeelden hoe iemand daardoor geraakt.

Wanneer je een geliefde verliest, kan een gepast ritueel om te rouwen voor die persoon en hun leven te vieren, een klein beetje comfort geven.

Dat is wat de rouwende mama Jo Corbett-Weeks ontdekte toen ze eindelijk de gepaste grafsteen vond voor haar zoon.

Maar haar troost was, tot haar grote shock, na 3 dagen verdwenen.

Max Corbett-Gardener overleed op 4-jarige leeftijd aan de gevolgen van epilepsieaanvallen.

Zijn rouwende moeder spaarde jarenlang om de geschikte grafsteen te vinden om haar overleden zoontje te eren. Na 4.580 dollar bijeen gespaard te hebben was ze in staat om een ontroerende grafzerk te kopen in de vorm van een ster, en ze liet deze zerk installeren op een speciale dag.

“Het zou Max’ 7de verjaardag zijn op zondag, en dit was een soort verjaardagsgeschenk voor hem van mij,” vertelde Jo aan de BBC. “Ik koos voor een grafzerk in de vorm van een ster, want ik wilde iets speciaals voor Max. Iets persoonlijks. Deze steen is perfect voor mijn kleine rakker.”

Lees ook  Jongen (18) verbrast studiefinanciering, salaris én zorgtoeslag in casino en overvalt Kruidvat

Klachten ontvangen

Alsof de pijn en het verdriet nog niet genoeg was, toen ze 3 dagen daarna opnieuw een bezoekje bracht aan het kerkhof, was Max zijn mooie grafzerk echter verdwenen.

“Ik wist absoluut niet wat er gaande was. Het stadsbestuur contacteerde me niet en het was de kerkhofbewaarder die me vertelde dat hij de opdracht had gekregen om het grafzerk te verwijderen. Ik voel me kwaad, in shock en misselijk. Ze hebben zoveel meegemaakt als familie. Ik zou het kunnen begrijpen indien het grafzerk vuil was, of onverzorgd, maar dat is het absoluut niet.”

Ze meldde het incident aan de raad van Malvern Town, de verantwoordelijke autoriteiten van het kerkhof, maar kwam zonder veel uitleg te weten dat ze het grafzerk niet opnieuw zouden installeren.

Jo koos ervoor om haar zoon te begraven naast andere familieleden op het kerkhof, in plaats van op het kinderkerkhof. Toen ze Max zijn speciale grafsteen optrokken, kreeg het stadsbestuur klachten van een andere familie.

“We hebben een overeenstemming wat betreft groottes in ons kerkhof,” zei het bestuur in een verklaring. “We werden gecontacteerd door mensen die aanstoot namen aan de vorm van de steen. Het was een bijzonder moeilijke beslissing om het te verwijderen, maar een die we genoodzaakt werden te maken.”

Lees ook  Krakers dringen coronacentrum voor gehandicapten binnen: ‘Zelfs de knuffelberen zijn onthoofd’

Ze vulden verder nog aan: “De steenhouwer had in deze situatie geen toestemming om het grafzerk te installeren, en de steen voldoet niet aan de voorwaarden in dit gebied. Door het juiste proces niet te volgen, heeft hij heel wat ellende veroorzaakt aan beide families.”

Het stadsbestuur zei dat ze nu aan het werk zijn om de steen te herontwerpen. Maar voor Jo en haar familie, wordt hun leed hierdoor verergerd.

“De grafsteen betekende heel veel voor mij en mijn familie, maar nu gaan we vechten om het terug te krijgen. Het is een vreselijke situatie. Wij willen gewoon een plek om te rouwen.”

Ik hoop dat deze familie een plek kan hebben om echt te rouwen, en snel vrede vindt, zodat hun zoon Max de herdenkingsplaats kan krijgen die hij verdient.

Deel dit verhaal om Max te helpen herinneren.

Politie vindt baby dood in zijn schommel – nu worden de ouders aangeklaagd voor moord

Ada, 98, verhuist naar tehuis – om dichterbij bij 80-jarige zoon Tom te wonen