in

VIDEO. Meisje hangt anderhalve minuut vast aan deur van rijdende lijnbus

Een gekneusde arm en een gekneusd been. Het is als bij wonder alles wat Cato Costermans (14) overhoudt aan de dolle busrit vanochtend tussen Bekkevoort en Diest.

“Zonder enige waarschuwing klapte die deur dicht terwijl ik uitstapte”, vertelt ze. “Enkele honderden meters hing ik half buiten de bus terwijl we langs geparkeerde auto’s zoefde. Het enige dat in mijn hoofd zat, was zeker niet loslaten.”

“Aan de rotonde moest ik met vier vriendinnen afstappen”, vervolgt ze. “Drie vriendinnen stapten af en net op het moment dat ik door de busdeuren ging, klapten die zonder enig signaal of verwittiging dicht.” Met haar rechterbeen en rechterarm tussen de deur geklemd hing de tiener aan de bus.

“Die zette direct aan om te vertrekken terwijl ik daar bijna volledig buiten hing”, zegt ze. “Mijn vriendin die als laatste zou afstappen heeft direct mijn arm beetgenomen en ze is beginnen roepen.

Lees ook  Gratis huur en bijspringen in de zorg: Nederlanders helpen elkaar door coronacrisis

Ook andere mensen op de bus hebben geroepen naar de chauffeur dat hij moest stoppen, maar het drong niet of toch pas heel laat door.”

“Het enige waar ik aan dacht was dat ik zeker niet mocht loslaten”, zegt ze. “Zonder mijn vriendin weet ik niet of ik het had kunnen volhouden.

Ik had zelfs onder die bus kunnen vallen terwijl die wel vijftig of zestig per uur reed. Ik snap echt niet dat die chauffeur dit gemist heeft. Je kijkt toch in je spiegels?”

Mama Sandra kwam haar dochter na het incident op school afhalen. “Wat er gebeurd is, is gewoonweg schandalig”, zegt ze. “Die kinderen hebben geroepen en pas na tientallen seconden is hij gestopt.

Ze hebben inderdaad niet aan de noodrem getrokken, maar wat wil je? Het zijn kinderen van 13-14 jaar die in paniek zijn.”

Onderzoek
Bij De Lijn was men niet op de hoogte van het incident, maar na wat navraag bevestigde de chauffeur het voorval.

Lees ook  Kinderen Marco Borsato reageren op vreemdgaan-geruchten

Woordvoerster van De Lijn Sonja Loos: “Medereizigers sloegen alarm en de chauffeur stopte. Toen hij in zijn spiegel zag dat er het meisje aan de buitenzijde aanhing, opende hij de deuren.

Het slachtoffer is gewoon de bus opgestapt en de chauffeur is door de drukte niet meteen naar achteren kunnen gaan. In dit geval was het misschien toch beter geweest dat hij hiervoor de tijd had genomen.

Intussen loopt een onderzoek, mogelijk gaat het om een technisch defect. De bus had normaal niet mogen kunnen vertrekken.

Al onze bussen zijn uitgerust met een alarm. Als er iets tussen de deuren zit, gaat dit alarm af en kan de bus niet vertrekken.

Er loopt een onderzoek naar het incident en ook de bus zal grondig gekeurd worden. Maar nogmaals, dit had niet mogen gebeuren.”

Man verkr*chtte vriendin (16) van dochter in Stadspark: “Ik ben een p*dofiel maar de pot op met de wet”

Hartbrekende foto’s tonen bruid terwijl ze rouwt aan graf van haar geliefde die werd doodgeschoten toen hij Xbox wilde verkopen