in

Vier jaar geleden won Neil 121 miljoen euro met de lotto: “Het ergste wat me ooit is overkomen”

Vier jaar geleden won Neil Trotter 108 miljoen pond – ruim 121 miljoen euro – met de lotto. “Het is het slechtste wat me ooit is overkomen”, moet de Brit nu toegeven. Honderden mensen smeekten hem al om geld, nu beweert een vrouw dat hij de vader is van haar zoon.

Neil Trotter was een 41-jarige automechanieker toen hij vier jaar geleden het groot lot won met Euromillions. Zijn winst van 108 miljoen pond maakte de man uit Coulsdon, ten zuiden van Londen, op slag de vierde grootste winnaar ooit in Groot-Brittannië.

Trots ging hij met zijn partner Nicky op de foto, foto’s die alle media haalden en waar hij nu dik spijt van heeft. “Winnen is het slechtste wat me ooit is overkomen.

Je hoort nooit leuke verhalen over loterijwinnaars en dat is de reden waarom in dit land geen enkele winnaar tegenwoordig nog naar buiten treedt.”

“Er zijn al zoveel mensen naar mij gekomen. Telkens beweerden ze dat ik hen nog geld moest voor wat dan ook. Terwijl ik nooit iemand iets schuldig ben geweest.”

DNA-test

Eén van die mensen is Dawn Scully (39), een vrouw die beweert dat Neil de vader is van haar nu achttienjarige zoon Liam. Neil houdt vol dat hij zich de vrouw niet herinnert, maar met die uitleg neemt Dawn geen genoegen.

Lees ook  4.400 euro als jij samen met 9 vrienden deze 50 kg cheeseburger op kan

“Liam lijkt sprekend op zijn vader, dat zegt iedereen. Als hij ontkent de vader te zijn, dan zeg ik: bewijs het dan. Doe een DNA-test.”

Dawn beweert dat ze Neil in 1998 heeft ontmoet en dat de twee een jaar lang een knipperlichtrelatie hadden. Ze eist zo’n 100.000 pond aan achterstallige alimentatie voor haar zoon.

Dawn stuurde Neil ook een Facebookbericht waarin ze voorstelt dat hij haar simpelweg 5 miljoen pond betaalt om het ‘in der minne’ te regelen en de rechtszaak zo te laten varen.

“Vorig jaar stonden er deurwaarders voor mijn deur om me uit mijn huis te zetten omdat ik mijn huur niet had betaald. Neil daarentegen, die zit zorgeloos van zijn miljoenen te genieten.”

Champagne

De eerste foto die Liam van zijn ‘vader’ te zien kreeg, was er een waarin hij champagne dronk om zijn enorme lottowinst te vieren. “Ik ben niet uit op zijn miljoenen”, vertelt Liam zelf aan Mirror. “Maar als hij zou beslissen om een deel aan mij te geven, zou ik er ook niet over klagen.”

Lees ook  Kuipers: Tweede coronagolf wordt langer

“Ik wil gewoon dat hij zijn verantwoordelijkheid neemt en me erkent als zijn zoon. Ik weet nog dat ik tegen mijn mama zei dat zij een meer verdiende winnaar zou zijn geweest, ze werkt zo hard. Maar los daarvan wil ik hem nog altijd ooit ontmoeten.”

Vier miljoen kinderen

Ik kan niet bijhouden hoeveel mensen me al gecontacteerd hebben via Facebook”, reageert Neil zelf. “Ik heb waarschijnlijk vier miljoen kinderen rondlopen in dit land. Iedereen wil geld van me.”

“Ik kan me geen vrouw herinneren met de naam Dawn Scully. Het kan dat ik haar ooit ontmoet heb, ik heb al zoveel mensen ontmoet, ik heb echt geen idee. Het is 19 jaar geleden. Ik ben geen jaar met haar samen geweest, daar ben ik zeker van.”

Ook van een DNA-test wil hij niet weten. “Nee, dat ga ik verdomme niet doet. Als ik daaraan toegeef, zet ik de poorten wagenwijd open en kan ik de rest van mijn leven DNA-tests gaan doen.”

Mama brengt pasgeboren baby thuis en de beelden met de familiehond gaan helemaal viraal

André Hazes: ‘Het is nooit uitgesproken met mijn moeder’