in

Vijftien baby’s omgekomen bij brand in weeshuis

Bij een brand in een weeshuis in Haïti zijn vijftien kindjes omgekomen, melden lokale autoriteiten vrijdag. De brand wakkert een debat aan over de honderden weeshuizen in het land die zonder vergunning gerund worden.

De brand in het tehuis brak in de nacht van donderdag op vrijdag (lokale tijd) uit. Twee baby’s kwamen direct om het leven door de vlammen, dertien andere overleden doordat zij rook hadden ingeademd.

LEES OOK!
Klopt het sterftecijfer door corona in Nederland nu wel of niet?

De oorzaak van de brand is nog niet duidelijk. Een van de kinderen uit het weeshuis vertelt aan persbureau Reuters dat er kaarsen waren aangestoken omdat de stroom uit was en de elektriciteitsgenerator buiten werking was.

In totaal verbleven zo’n zestig kinderen in het weeshuis dat werd gerund door een religieuze groep uit de Verenigde Staten. De groep had geen vergunning voor het weeshuis.

LEES OOK!
Mega-oplichting met mondkapjes

In Haïti zijn in totaal 754 weeshuizen, maar slechts 35 daarvan zijn geautoriseerd. De afgelopen jaren heeft de lokale overheid ongeveer 160 tehuizen gesloten. Ook heeft de regering de opening van nieuwe tehuizen tegengehouden.

Die ijsblokzakjes gebruik je dus al je hele leven verkeerd

Bowie de zwerfkat met zijn unieke uiterlijk steelt harten en verandert in internetsensatie