in ,

Volledig zonder angst benaderd de kleine jongen de uitgehongerde hond. Wanneer hij zien wat hier daadwerkelijk gebeurd, is hij diep geroerd.

In de huidige wereld kun je snel het gevoel krijgen dat je nauwelijks iets kunt verbeteren, of dat er zoveel problemen zijn, dat je niet weet waar je moet beginnen. Dit verhaal laat echter zien dat ook het kleinste gebaar een grote invloed kan hebben. Het verhaal begint met een oude man die een wandelingetje maakte door zijn woonplaats.

Al snel ziet hij een kleine jongen die een erg vermagerde hond wat brood te eten geeft. Hij gaat naar de jongen toe en vraagt hem waarom hij zijn brood met deze hond deelt.

Lees ook  Mama liet 4 maanden oud zoontje doodrotten in met maden besmette schommelstoel.

Het antwoord van de jongen is lief en onschuldig: “Omdat hij niets heeft. Hij heeft geen huis en geen familie. Als ik de hond niet voer, dan sterft hij”.

De oude man is verbaast: “Maar er zijn toch zo veel straathonden overal. Wat jij doet maakt toch geen groot verschil.” Maar de jongen kijkt liefdevol naar de hond, aait hem over de kop en antwoord: “Voor deze hond maakt het een enorm verschil.

Lees ook  Moeder gooit haar pasgeboren baby door een hotellobby terwijl ze ruzie maakt met haar vriendje

Door dit antwoord is niet alleen de oude man diep geroerd. Ook kleine daden kunnen tot grote dingen leiden. Iedereen kan op zijn eigen manier in het dagelijks leven veel verandering teweeg brengen. Omdat zelfs een klein verschil een verschil is!

16-jarige geeft haar hele loon in 1 dag uit, daarna hoort moeder de hartverscheurende waarheid!

De 25-jarige bemerkt een rare beweging in haar buik. De artsen zien wat haar baby naar buiten duwt en raken aan de grenzen van hun kunnen.