in

Vriend zegt dat ze lijkt op een dik nijlpaard – dan dumpt ze hem en valt ze 68 kilo af

Vrouwenlichamen zijn een controversieel onderwerp. Elke dag zien we foto´s van ´perfecte´ lichamen in de media en reclames. Maar nu er social media is, zijn de verhalen in de media niet de enigen meer.

Meer en meer vrouwen schrijven over hun lichaam online en geven een eerlijker beeld van hoe we eruit zien. Ik vind dat een positieve stap vooruit en het helpt ons te laten weten dat je vrede moet hebben met hoe je eruit zien, of je nou dik of dun bent.

De 28-jarige Christine Carter voelde zich slecht over haar gewicht voor een lange periode en besloot eindelijk te gaan bewegen en gezonder te leven. Maar ze was niet voorbereid op de reactie van haar vriend.

Christine had lang last gehad van obesitas. Toen ze 125 kilo woog, besloot ze te gaan afvallen. Ze begon te hardlopen en beter te eten, en ze kreeg ook liposuctie.

Lees ook  Irene Schouten zet haar lekkerste foto ooit online!

Langzaamaan begon Christine af te vallen en zich beter te voelen. Maar haar vriend was er niet blij mee.

In plaats van haar te steunen, werd haar vriend jaloers. Hij wilde dat ze stopte met proberen af te vallen en kon het niet aan dat ze juist slanker werd. Hij begon haar te pesten om haar gewicht en vertelde haar dat ze leek op een nijlpaard.

Dus nam Christine een belangrijke beslissing – ze dumpte hem.

Christine wist bijna 70 kilo in 16 maanden te verliezen en ze kreeg een operatie om de overtollige huid te verwijderen. Na alles kon ze zichzelf haast niet herkennen.

Het verhaal gaat niet alleen over afvallen en gezondheid. Het gaat ook over dat je het recht hebt om eruit te zien zoals je wilt en beslissingen nemen over je eigen lichaam. Christine deed het enige juiste toen ze haar controlerende vriend verliet. Hij hield haar tegen en trok haar omlaag.

Lees ook  Baby werd geboren helemaal onder de zwarte plekken. Nu weigert mama om met hem buiten te komen.

Vandaag de dag voelt Christine zich beter dan ooit en heeft een Instagram account waar mensen haar kunnen volgen. Ze heeft meer dan 200,000 volgers die haar steunen.

Goed werk, Christine! Wat een geweldige reis heb je ondernomen!

Als je de foto´s vergelijkt dan zie je dat het niet alleen het lichaam is dat er anders uitziet – er zit zoveel meer leven in de ogen van Christine in de foto´s erna.

Deel Christines verhaal en help om anderen te inspireren!

Fietser ziet achtergelaten hond met een plastic zak in z’n muil – wat er in zit geeft hem rillingen

Python van 7 meter valt 37-jarige Robert AAN !