in

Buren zamelen geld in om keuken waarin Megan (15) werd vermoord te vervangen

Vrienden van de ouders van de vermoorde Megan uit Breda zijn een inzamelingsactie gestart. De vriendengroep wil geld ophalen om de kosten van de uitvaart te dekken en om de keuken waarin het meisje werd doodgestoken te laten vervangen.

Na het verlies van hun dochter dreigen vader Leo en moeder Sandra nu ook in financiële problemen te komen. De kosten van de uitvaart zijn inmiddels opgelopen tot 25.000 euro en zullen volgens de initiatiefnemers van de inzamelingsactie nog verder oplopen. “Helaas zijn deze kosten niet verzekerd en wordt slechts een gedeelte door Slachtofferhulp gedekt.”

‘Kosten hakken er keihard in’
“Ze hadden het beiden financieel keurig voor elkaar. Alle twee een leuk inkomen, een eigen woning, geen schulden en voldoende middelen om een normaal leven te leiden. Maar alle kosten en derving van inkomsten hakken er keihard in”, schrijven de initiatiefnemers in een brief.

Lees ook  Wat is er aan de hand in Yvon Jaspers’ huwelijk?

Beide ouders werken als zzp’er, wat betekent dat ze niets verdienen als ze niet werken. Door het recente verlies van hun dochter en het aanstaande strafproces zijn de twee voorlopig niet in staat om iets te doen. “Ze willen beiden trachten om zo snel mogelijk weer in het arbeidsproces te stappen om afleiding en zingeving te krijgen. Echter kunnen ze niet aangeven wanneer ze daartoe in staat zijn.”

Het meest gevoelige onderwerp is de keuken in het huis van moeder Sandra, waarin Megan om het leven werd gebracht. Sandra heeft lang getwijfeld of ze in het huis wilde blijven wonen waarin haar dochter is vermoord, maar besloot uiteindelijk toch te blijven. “De goede herinneringen samen met Megan wil ze koesteren. Haar eigen huis wil ze niet opgeven. Onder één voorwaarde; de keuken moet worden vernieuwd, om het draaglijk te maken. Iedereen zal dat begrijpen.”

Lees ook  Voormalig drugsverslaafde deelt ‘voor en na foto’s’ – zijn transformatie is niet te bevatten

Doodgestoken
Megan werd op 19 augustus doodgestoken door een 16-jarige klasgenoot in de keuken van haar ouderlijk huis in Breda. De twee zouden een relatie hebben gehad. De 16-jarige verdacht zit voorlopig vast. Op 22 november staat een pro forma-zitting gepland.

Vrouw (61) aangehouden voor drogeren en beroven hoogbejaarde man (94)

Viktor (50) die jarenlang streed tegen zelfmoord stapt zelf uit leven: ‘Niemand zag dit aankomen’