in

Vrouw (29) stomverbaasd bij het lezen van huwelijkscontract dat verloofde heeft opgesteld.

Op de socialenetwerksite Reddit heeft een 29-jarige vrouw uit New York haar beklag gedaan over het huwelijkscontract dat haar toekomstige echtgenoot (36) heeft opgesteld. Vol verbazing ontdekte ze enkele vreemde clausules, die onder meer betrekking hebben op haar gewicht en de mogelijkheid dat ze hem ooit zou bedriegen.

“Mijn verloofde is neurochirurg en is enorm succesvol in zijn domein”, vertelt de vrouw in de subgroep Legal advice op Reddit. “Ik was dus niet zo verrast toen hij om een huwelijkscontract vroeg; ik was er zelfs voor te vinden. Dus ging ik voor de standaardprocedure: ik zat samen met de vader van mijn verloofde, die advocaat is en me hielp om alles te overlopen.”

De vrouw haalt enkele voorbeelden aan die haar wenkbrauwen deden fronsen. “Mijn verloofde heeft een paar vreemde clausules voorzien in de huwelijksvoorwaarden, zoals eentje over ontrouw: als ik hem ooit zou bedriegen, zal ik met vrijwel niets achterblijven.”

Lees ook  Motorbende zet aanzienlijk geldbedrag op het hoofd van misdaadjournalist John van den Heuvel.

Daarnaast is er een clausule die haar per kind met de man recht zou geven op een deel van zijn geld. Maar dat is niet alles. “Er is ook een regel toegevoegd die stelt dat ik al het bijgekomen gewicht na een bevalling weer moet verliezen, of toch minstens 13 kilogram ervan in het eerste jaar na de geboorte.”

Schoonvader
De vrouw uit Manhattan is ten einde raad. “Mijn grootste vraag: zijn deze voorwaarden afdwingbaar in de rechtbank? Of zijn er dingen die echt niet kunnen? Ik heb nog niets getekend, maar zou graag de mening van iemand anders weten naast die van mijn toekomstige schoonvader. Ik heb het gevoel dat hij me misleidt opdat zijn zoon er profijt uit zou kunnen halen.”

Lees ook  Dit kapsalon is gespecialiseerd in het trimmen van ballen en mannelijk schaamhaar

Veel lezers zijn even geschrokken als de vrouw en raden haar aan een eigen advocaat onder de arm te nemen, iemand anders dan haar eigen schoonvader.

“Ik zou toevoegen dat als de echtgenoot ook 13 kilogram bijkomt en die niet binnen het jaar weer afvalt, dat de clausule die hij haar oplegt tenietdoet”, schrijft iemand. “Het zou voor beide partijen gelijk moeten zijn. Net zoals die voorwaarde over overspel.”

Paniek in de achtbaan: “stoeltje valt uit elkaar!”

Anouk vindt nieuwe single Ali B ‘echt heel slecht’.