in

Vrouw (35) overlijdt aan kanker en schrijft eigen overlijdensbericht: „Het leven was goed!”

„Vijfendertig jaar lijkt misschien niet lang, maar verdomd, het was goed!” schreef Bailey Jean Matheson.

De 35 jarige Canadese vrouw schreef haar eigen overlijdensbericht voordat ze deze maand aan kanker stierf.

Ze gebruikte deze kans om geliefden te bedanken en hen te verzekeren dat ze een „verdomd goed” leven had gehad.

In 2017 gaven dokters Bailey Jean Matheson slechts 12 maanden te leven, nadat er bij haar leiomyosarcoom werd vastgesteld. Dit is een zeldzame vorm van kanker die in verschillende weefsels voorkomt, aldus CTV News.

Bailey besloot af te ze zien van chemotherapie en straling om „de rest van mijn leven te leven zoals ik denk dat het zou moeten zijn.”

Tweeënhalf jaar na haar diagnose, op 5 april, overleed Bailey aan de ziekte. Maar niet voordat ze haar eigen overlijdensbericht had geschreven, die de volgende dinsdag in de Chronicle Herald werd gepubliceerd.

Lees ook  Als je deze witte vlek in je mond ziet, moet je onmiddellijk handelen. Deze 5 huishoudelijke middeltjes werken wonderbaarlijk.

„Vijfendertig jaar lijkt misschien niet lang, maar verdomd, het was goed!”, schreef ze in het bericht. Waarna ze haar ouders Wendy en Sandy Matheson bedankte voor het ondersteunen van haar beslissingen gedurende haar leven, waaronder het afzien van chemotherapie.

„Ik herinner me altijd dat mijn moeder zei dat het verliezen van een kind het moeilijkste verlies was dat een ouder kon doormaken,” vervolgde ze.

„Mijn ouders gaven mij het grootste geschenk om mijn beslissingen te ondersteunen, door niet met chemo door te gaan en me gewoon de rest van mijn leven te laten leven…”

„Ik weet hoe moeilijk dat moet zijn geweest om te zien hoe ik de behandeling stopte en de natuur zijn gang liet gaan. Ik hou nog meer van jullie hiervoor.”

Lees ook  Stelletje onthult geslacht van baby met explosieven. Gevolg: Zware bosbrand en voor 7 miljoen euro schade.

Bailey uitte ook haar liefde voor haar vriend Brent Andrews, die ze drie maanden voor haar diagnose ontmoette via een datingapp.

„Je had geen idee waar je aan begon toen je die dag naar rechts swipte,” schreef ze. „Ik had niet kunnen vragen om een betere man om aan mijn zijde te staan voor alle avonturen, doktersafspraken, gelach, gehuil en teleurstellingen. Je bent een geweldig persoon en iedereen in je leven heeft zoveel geluk je te kennen. Ik hou van je meer dan van woorden.”

Voordat ze haar overlijdensbericht beëindigde, deelde Bailey een laatste boodschap om als blijvende herinnering te dienen.

„Neem de kleine dingen niet zo serieus,” schreef ze, „en leef een beetje.”

Schoolmeisjes (14) met moordplannen opgepakt

Politie redt hond uit snikhete auto in Winterswijk