in

Vrouw (61) met ‘Ik heb dementie’-badge brutaal in elkaar geslagen.

Een vrouw die een ambassadrice voor mensen met Alzheimer werd genoemd, werd in het Verenigd Koninkrijk op straat brutaal in elkaar geslagen. Nu kon de politie een arrestatie verrichten. Dat schrijft Manchester Evening News.

Joy Watson uit Eccles (61) kreeg de diagnose zes jaar geleden en moest haar baan als zorgverlener opgeven.

Maar dankzij haar opmerkelijke kracht werd ze een rolmodel voor mensen met dementie. Ze geeft lezingen, geeft onderwijs aan verpleegsters en toont lokale bedrijven hoe ze mensen met de aandoening kunnen helpen.

Lees ook  Deze vrouw stak gedurende jaren duizenden kinderen in kisten en dozen, tot ze gevangen werd. De reden zal je doen huilen.

Maar vorige week liep ze een bloedneus en een gebroken oogkas op nadat een schoft haar ‘als een bokser’ in elkaar sloeg.

Ze werd aangevallen door de man nadat ze hem gevraagd had om zijn hond niet te mishandelen. De arme vrouw lag twee dagen in het ziekenhuis in North Yorkshire en heeft nog een operatie nodig in een ander ziekenhuis.

Joy werd aangevallen, ondanks het feit ze een badge droeg met de tekst: “Ik heb dementie, wees alsjeblieft geduldig.”

Lees ook  Man veinst kanker en slikt 20 tabletten dagelijks alleen om vriendin te behouden

Na de aanval legde haar echtgenoot, Tony, uit: “Joy heeft dementie, maar wil zo onafhankelijk mogelijk blijven. Ze ging kamperen aan de oostkust, in een kampeerbusje met haar hond Demi, die een hulphond is.”

Nu verklaarde de lokale politie dat er een arrestatie kon worden verricht. De 56-jarige verdachte werd ondervraagd, maar in afwachting van het onderzoek weer vrijgelaten.

Wendy van Dijk heeft groots nieuws: ‘Hart van Aktie’ na 13 jaar terug op de buis.

Uitgemergelde bejaarde olifant moest meelopen op festival Sri Lanka