in

Vrouw (61) met ‘Ik heb dementie’-badge brutaal in elkaar geslagen.

Een vrouw die een ambassadrice voor mensen met Alzheimer werd genoemd, werd in het Verenigd Koninkrijk op straat brutaal in elkaar geslagen. Nu kon de politie een arrestatie verrichten. Dat schrijft Manchester Evening News.

Joy Watson uit Eccles (61) kreeg de diagnose zes jaar geleden en moest haar baan als zorgverlener opgeven.

Maar dankzij haar opmerkelijke kracht werd ze een rolmodel voor mensen met dementie. Ze geeft lezingen, geeft onderwijs aan verpleegsters en toont lokale bedrijven hoe ze mensen met de aandoening kunnen helpen.

  Toen haar dochter 18 was, ging ze naar de dokter omdat ze pijn tijdens het vrijen had. 3 jaar later beslist haar moeder iets buitengewoon te doen.

Maar vorige week liep ze een bloedneus en een gebroken oogkas op nadat een schoft haar ‘als een bokser’ in elkaar sloeg.

Ze werd aangevallen door de man nadat ze hem gevraagd had om zijn hond niet te mishandelen. De arme vrouw lag twee dagen in het ziekenhuis in North Yorkshire en heeft nog een operatie nodig in een ander ziekenhuis.

Joy werd aangevallen, ondanks het feit ze een badge droeg met de tekst: “Ik heb dementie, wees alsjeblieft geduldig.”

  Bezoeker in de Efteling laat zien hoe je gratis frikandellen kan scoren

Na de aanval legde haar echtgenoot, Tony, uit: “Joy heeft dementie, maar wil zo onafhankelijk mogelijk blijven. Ze ging kamperen aan de oostkust, in een kampeerbusje met haar hond Demi, die een hulphond is.”

Nu verklaarde de lokale politie dat er een arrestatie kon worden verricht. De 56-jarige verdachte werd ondervraagd, maar in afwachting van het onderzoek weer vrijgelaten.

Wendy van Dijk heeft groots nieuws: ‘Hart van Aktie’ na 13 jaar terug op de buis.

Uitgemergelde bejaarde olifant moest meelopen op festival Sri Lanka