in

Vrouw bestal haar demente moeder voor 10 jaar – gaf geld uit aan dure spullen en sportauto’s

Als je ouder wordt en je lichaam verzwakt, wil je dat je familie dichtbij je komt om voor je te zorgen, vooral als je een degeneratieve aandoening hebt.

Maar een moeder met dementie werd gestoken door niemand minder dan haar eigen kind. De dochter van de bejaarde vrouw maakte ongeveer tien jaar lang mis bruik van haar.

De 47-jarige dochter, Karen Wakeling uit Norfolk in Engeland, kreeg de volmacht over haar moeder, Pat Cordons eigendom, nadat in 2009 de diagnose dementie was gesteld.

Naar verluidt werd de moeder geplunderd terwijl ze in een kwetsbare staat was gedurende een periode van tien jaar, zoals gerapporteerd door de Daily Mail.

Nu, in de tachtig, werd Pat geplunderd van meer dan $ 101.400 (€80.000) en Karen gebruikte het gestolen geld om uit te geven aan dure vakanties en om boodschappen te doen.

Terwijl haar moeder in ‘minder dan ideale levensomstandigheden’ leefde, kreeg Karen naar verluidt schoonheidsbehandelingen en piercings met het geld van haar moeder, kocht ze een luxe auto, nam ze zichzelf en haar vrienden mee op reis en betaalde ze zelfs boodschappen en creditcardrekeningen .

Het geld dat de voormalige Tesco-werker van haar moeder had gestolen, werd ook gebruikt om haar Love Film-abonnement te financieren, evenals haar obsessie voor Bravissimo, die naar verluidt lingerie en badkleding verkoopt ‘voor vrouwen met grotere borsten’.

Het geld van haar moeder zou in de loop van een decennium worden opgebruikt, aangezien Karen zelfs regelmatig het Lodge Hotel in Hunstanton zou bezoeken.

Lees ook  2 jonge kinderen overleden na 8 uur lang in snikhete auto

In hetzelfde hotel ging Karen helemaal uit voor een feestje om haar 40e verjaardag te vieren; Hoewel haar moeder in wezen voor het feest betaalde, nodigde Karen haar niet uit.

Na tien jaar lang mis bruik te hebben gemaakt van de situatie van haar moeder, werd Karen uiteindelijk betrapt toen haar broer in 2014 bij hun moeder introk.

Hij wist totaal niet hoe zijn zus de toestand van zijn moeder achter zijn rug had verwaarloosd. Toen hij voor de bejaarde moeder begon te zorgen, kwam hij erachter dat haar bankrekening bevroren was en was geschokt toen ze de ontdekking deed.

“Ik vermoedde geen minuut dat een familielid zou doen wat ze heeft gedaan”, vertelde haar woedende broer, Andy Cordon, aan Mirror. “Karen wilde een levensstijl waarvoor ze niet bereid was te werken. Wat ze heeft gedaan is verachtelijk.”

Andy onthulde dat Karen geen spijt had van hoe ze de situatie manipuleerde. ‘Ze heeft zich niet één keer verontschuldigd en gelooft nog steeds dat ze niets verkeerds heeft gedaan’, zei de broer.

‘Ik heb gewoon medelijden met mama. Ze weet wat haar dochter heeft gedaan, maar het is moeilijk voor haar om te begrijpen. Dit heeft mijn gezin in tweeën gedeeld – mijn zus is dood voor mij.’

Lees ook  Politie: virus waarschijnlijk oorzaak dode en zieke honden Diemerbos

Uiteindelijk merkte Karen dat ze haar zelfzuchtige optreden voor het Norwich Crown Court probeerde te verdedigen.

Haar redenering was dat het geld haar “mama’s manier was om haar te bedanken” omdat ze voor haar zorgde. ‘Wat mijn moeder me ook vroeg te doen’ was blijkbaar alles wat Karen zei dat ze had gedaan.

De verdediging was dat het geld daar was, dus Karen gebruikte het, ‘al had ze dat niet moeten doen’, zei Dudley.

Aan de andere kant werd er door rechercheur Gemma Weeks van Norfolk Constabulary’s Adult Abuse Investigation Unit (AAIU) op gewezen hoe Karen het geld duidelijk verkwistte om haar verkwistende karakter te bevredigen.

‘Wakeling misbruikte de kwetsbaarheid van deze oudere vrouw voor haar persoonlijk gewin en om haar eigen levensstijl te bekostigen’, aldus de Weeks, zoals geciteerd door de Daily Mail.

“Het geld werd gebruikt om vakanties te financieren en om haar luxe auto te besturen, maar ook om persoonlijke uitgaven te financieren, waaronder piercings en lingerie.

Wakeling liet deze kwetsbare oudere dame in minder dan ideale levensomstandigheden leven zonder toegang tot haar eigen financiën gedurende meer dan tien jaar . ”

De rechtszitting via Skype eindigde met het oordeel van rechter Anthony Bate dat Karen “aanzienlijke fraude” had gepleegd en dat onmiddellijke gevangenisstraf was geëist, zoals gemeld door The Sun. Twee jaar gevangenisstraf was de straf die Karen kreeg.

Hond weigert stervende baasje alleen achter te laten – ze overlijden een paar uur na elkaar

Vader (31) laat kinderen vijf uur achter in snikhete truck, kleuters overleven het niet