in

Vrouw broedt drie eendjes uit van supermarkt eieren

Een Britse vrouw heeft drie eendjes uitgebroed, uit eieren die ze bij supermarktketen Waitrose had gekocht.

De 29-jarige Charli Lello besloot de eendeneieren uit te broeden nadat ze vanwege corona met verlof moest als assistent-winkelmanager.

“Ik kreeg het idee van een video die op mijn Facebook verscheen van iemand die kwarteleitjes uitbroedde,” vertelde ze aan CNN.

Ze zag ook eendeneieren liggen in de supermarkt en besloot een gokje te wagen.

“Een deel van mij dacht dat het nooit zou werken, geen van de kwarteleitjes ontwikkelde zich, maar na 6 dagen in de broedmachine controleerde ik de eendeneieren en zag ik aderen en een heel klein bewegende embryo.”

Lees ook  Herdershond uit Gouda wellicht blijvend doof nadat iemand een vuurwerkbom gooide.

Charli is van plan om de eendjes thuis te houden, totdat ze helemaal bevederd zijn. Daarna mogen ze naar buiten om met haar kippen te leven.

Ze zei dat het “een geweldig gevoel” gaf, maar dat het belangrijk is om goed onderzoek te doen en ruimte te hebben voor als de eendjes groot zijn.

Ze noemde de eendjes Beep, Peep en Meep en koos niet voor het meer voordehandliggende Kwik, Kwek en Kwak (Huey, Dewey en Louie in het Engels).

Lees ook  Reusachtig rund gespaard van de slachterij omdat hij … te dik is.

Waitrose liet weten dat het erg zeldzaam is dat een ei uit de supermarkt bevrucht is en niet te onderscheiden zijn van normale eieren’ zonder incubatie.

Negen jaar cel en tbs voor ver krachtingen en aanranding

Baby Rapunzel fascineert iedereen met haar mooie, lange en volle haarbos