in

Vrouw en zoontje (1) bespuugd, gezin in quarantaine

Een 28-jarige vrouw en haar 1-jarige zoon zijn dit weekend in het Noord-Hollandse Bovenkarspel bespuugd door twee jongens op een scooter.

De vrouw zit gespannen en geschrokken thuis en gaat op advies van het RIVM twee weken in quarantaine met haar gezin. De politie is op zoek naar getuigen.

Danny Blommestein, de zus van de vrouw, kan er niet over uit. ,,Hoe haal je het in je hoofd, in deze tijd? Dit is niet grappig. Je brengt anderen echt in gevaar.”

Haar zus, een kinderleidster uit Enkhuizen, fietste zaterdag met haar zoontje van Bovenkarspel naar Enkhuizen.

Lees ook  Mike J. de moordenaar van het ‘meisje van Nulde’, gaat zelfstandig wonen

Rond half zes kwamen twee jongemannen op een scooter haar tegemoet. Eén van hen spuugde haar in het gezicht in het voorbijgaan en raakte haar kind ook.

,,Mijn zus is heel gespannen. Ze wil haar verhaal ook niet doen, maar ik wel. Deze mannen moeten opgepakt worden.” Haar zus gaat al weken voorzichtig om met haar gezondheid.

Zo bezoekt ze haar moeder niet in huis, praat alleen met haar op veilige afstand. Nu gaat ze op advies van het RIVM twee weken in quarantaine, zodat ze bij een mogelijke besmetting niemand anders kunnen aansteken.

Lees ook  Verstekelingen springen uit vrachtwagen vol sinaasappels in Ridderkerk

Danny helpt haar zus intussen met het vinden van camerabeelden en getuigenverklaringen, om zo het politieonderzoek te versnellen.

,,Ik heb nu aan twee bedrijven die camerabeelden hebben, gevraagd om die veilig te stellen. Dan kunnen we ze aan de politie geven, mogelijk helpt dat.

Ik hoop ook dat ze een flinke straf krijgen, als waarschuwing dat je dit écht niet kan maken.” De politie bevestigt dat de vrouw aangifte heeft gedaan en is bezig met buurtonderzoek.

‘Tientallen vaccins tegen Coronavirus in de maak’

Huis in Best meerdere keren beschoten terwijl bewoners thuis zijn