in

Vrouw heeft jarenlang goedlopende tandartspraktijk maar blijkt geen tandarts te zijn

Krista Szewczyk (47) heeft zeven jaar lang een bloeiende tandartspraktijk gehad, maar is in de problemen gekomen toen ze klachten kreeg van een aantal patiënten. Na wat onderzoek bleek ze helemaal geen tandarts te zijn.

De Amerikaanse vrouw werd afgelopen week aangehouden en beschuldigd van maar liefst 48 aantijgingen: veertig voor het uitoefenen van het beroep van tandarts zonder licentie, vier voor verzekeringsfraude en vier voor het illegaal maken van voorschriften.

Infectie
“Daar zit onder andere een klacht van een patiënt bij die vertelde hoe hij zijn kroon elke ochtend opnieuw vast moest plakken”, legt Dick Donovan, de openbare aanklager van Paulding Judical Circuit. Een andere patiënt beweert zelfs dat Krista twee tanden bij hem trok, maar daardoor een infectie heeft gekregen van een tennismaal zo groot. Hierdoor is hij uiteindelijk in het ziekenhuis beland.

Lees ook  15 prachtige foto’s waar je de hele dag naar wilt blijven kijken

Erkende tandartsen
Op zich deed Krista het heel netjes. Sinds 2011 baatte ze een praktijk uit die onafhankelijke, erkende tandartsen inhuurde om patiënten te behandelen. Alleen volgens de aanklachten zou Krista zelf ook als tandarts te werk gaan als de erkende tandartsen er niet waren. Daar ging het mis. Pas toen er klachten binnenkwamen is de vrouw ontdekt. Nadat de aanklacht publiekelijk bekend werd gemaakt, kwamen gelijk vijftien nieuwe meldingen binnen. Mogelijk volgen er dus nog meer aanklachten.

Lees ook  Vrouw 44 zwaargewond na aanval 3 agressieve honden - Geschreeuw ging door merg en been

Persoonlijke afrekening
Bizar genoeg werd de vrouw in 2013 al een keer beschuldigd omdat ze zich voordeed als tandarts, terwijl ze hier geen diploma voor heeft. Het enige wat ze toen kreeg is een waarschuwing. Ze werd niet vervolgd. Dit kwam waarschijnlijk doordat haar echtgenoot toen de rechterhand van de sheriff in Paulding County was. Dit is de plek waar haar praktijk zat. Krista is nu vrij op borg en zegt zelf dat het gaat om een persoonlijke afrekening door de openbare aanklager. “Het is een trieste situatie”, vertelt Krista. “Maar ik ben er zeker van dat alles op een correcte manier wordt afgehandeld.”

Hier zijn mensen het meest bang voor tijdens s*ks

Cynthia (41) heeft een geheime relatie met haar getrouwde baas