in

Vrouw in Kerkrade omgekomen door steekpartij

In Kerkrade is een vrouw woensdagmiddag op straat neergestoken en overleden. De verdachte van de steekpartij sloeg op de vlucht, maar kon rond 16.00 uur in Heerlen worden aangehouden. Dat heeft de politie bekendgemaakt.

De steekpartij vond plaats rond 13.15 uur op de Erensteinerstraat. De verdachte raakte vermoedelijk bij de steekpartij zelf ook gewond.

Hij sloeg vervolgens te voet op de vlucht. De politie heeft de omgeving afgezet. Tijdens de zoekactie naar de verdachte zette de politie honden en een helikopter in. Ook de Duitse politie werd geïnformeerd, voor het geval de man over de grens zou vluchten.

  Arts: longschade mogelijk na heftige corona

Burgernetbericht
De verdachte kon worden opgespoord naar aanleiding van tips na een burgernetbericht. Direct na aanhouding kreeg hij vanwege zijn verwondingen medische hulp.

Volgens omstanders heeft de man de vrouw de keel doorgesneden, maar de politie kon of wilde hierover verder niets zeggen. Pogingen de vrouw te reanimeren bleken vergeefs.

  Deze 20 voedingsmiddelen reinigen je aders en beschermen je voor een hartaanval. Zo leef je langer!

Van de steekpartij op klaarlichte dag waren nogal wat mensen getuige. Voor hen is slachtofferhulp ingeschakeld.

Een woordvoerster van de politie kon woensdag nog niets zeggen over het motief van de steekpartij of de relatie tussen slachtoffer en verdachte. Bij de steekpartij waren geen anderen betrokken, zei ze.

Eindhovens stel wordt staande gehouden door politie – wanneer de kofferbak opengaat barst vriendin in tranen uit

‘Rico Verhoeven en Badr Hari tegen elkaar in de Gelredome’