in

Vrouw krijgt donorlong van zware rookster en overlijdt

Een Franse jonge vrouw van pas 39 jaar, die leed aan taaislijmziekte stierf kort nadat ze de donorlongen van een zware roker kreeg. In juni 2017 wordt zij ziek en werd opgenomen op de afdeling oncologie van het academisch ziekenhuis van Montpellier. Dat meldt de Franse krant Le Monde die zich baseert op een artikel in het medische tijdschrift Lung Cancer.

Het tijdschrift Lung Cancer beschrijft de casus van de Française waarbij wordt gewaarschuwd voor het risico van transplantatie van organen van rokers.

De vrouw had al last sinds haar kinderjaren van taaislijmziekte. Toen haar toestand snel verslechterde, besloten haar artsen in november 2015 een longtransplantatie uit te voeren.

Lees ook  Tiener die “maagdelijkheid voor 2,3 miljoen euro verkocht”, heeft iets op te biechten

De longen waren afkomstig van een 57-jarige vrouw die een pakje sigaretten per dag rookte, en dat voor een periode van dertig jaar. Dat blijkt uit een studie die werd uitgevoerd door artsen van het Universitair Ziekenhuis van Montpellier. Volgens de artsen vertoonden de longen van de kettingrookster op het moment dat zij hersendood was nog geen afwijkingen.

In juni 2017 wordt de vrouw, twee jaar na longtransplantatie, ziek. Ze wordt opgenomen op de in het ziekenhuis van Montpellier. Twee maanden later stierf ze aan de gevolgen van longkanker.

Lees ook  Blind 6-jarig wonderkind leerde zichzelf pianospelen en werd internetster.

Uit onderzoek blijkt dat er sterke aanwijzingen zijn dat de kanker werd veroorzaakt door roken. De eerste tekenen van longkanker zouden al zichtbaar geweest zijn op longscans van een jaar na de transplantatie. Dat de kanker zich zo kort na de transplantatie ontwikkelde, wijst er volgens de onderzoekers op dat de kanker al aanwezig geweest moet zijn toen de donor nog leefde.

Monique is er klaar voor om André’s bruid te worden!

Jongen dood moeder na ruzie over een slecht cijfer op school