in ,

Een vrouw leegt haar portemonnee in de beker van een bedelaar. Thuis gekomen krijgt ze het opeens kokend heet.

Dit verhaal uit 2013 is er eentje die werkelijk maar één keer voorkomt. Het leven van Billy Ray Harris nam in 2013 een plotselinge wending, toen Sarah Darling naar hem toe kwam om hem een aalmoes te geven.

Billy Ray leefde op dat moment onder een brug in de stad Kansas City in de Amerikaanse staat Missouri en bedelde elke dag om rond te komen. Sarah zag hem en nam zich spontaan voor om hem al haar kleingeld te geven. Ze opende haar portemonnee en leegde de inhoud in de beker waarmee Billy zijn geld aan het inzamelen was.

Maar als ze een uur later onderweg naar huis is, komt ze ineens achter de gigantische fout die ze heeft gemaakt: Ze bewaarde namelijk ook haar verlovingsring in haar portemonnee! Vol angst om haar ring keerde ze terug naar de plek waar de dakloze man was, maar hij zat er niet langer.

Billy Ray had de ring al lang in zijn beker gevonden en was er mee naar een juwelier gegaan, om deze op echtheid te aten testen. Toen de juwelier hem aan keek vertelde hij iets was hem bijna een hartverzakking gaf: De ring had echte diamanten en hij wilde er wel $4000 (ongeveer 3.830 euros) voor geven.

Lees ook  Mama vecht 32(!) jaar lang tegen kanker, maar dan vertellen dokters haar het verschrikkelijke verdict

Hierover zullen we niet liegen: Billy ray heeft geprobeerd om de ring te verkopen en zijn leven daarmee een nieuwe wending te geven. Maar er was iets in zijn hart dat dit niet de juiste weg was. Daarom verliet hij de winkel met de ring en heeft niet meer omgekeken.

De volgende dag kwam de nog altijd wanhopige Sarah terug naar de hoek waar Billy Ray normaalgesproken zat en waar ze hem gelukkig vond. Ze was erg nerveus en vroeg hem of hij zich haar nog kon herinneren. Billy Ray bevestigde dit. Hierna nam hij de ring uit zijn tas en gaf deze aan haar.

Dit morele gebaar geeft je het geloof in de mensheid terug, of niet? En het verhaal wordt nog beter, want Sarah en haar man waren hem zo dankbaar, dat ze een campagne voor hem in het leven hebben geroepen. Ze wilden geld inzamelen, zodat hij een beter leven voor de toekomst zou hebben.

Lees ook  Ouders laten driejarige alleen met een babysitter: uren later vecht ze voor haar leven op de eerste hulp

Veel mensen die over dit verhaal hoorden waren erdoor geraakt dat deze goedhartige man de luxe ring terug gaf.

Het duurde niet lang en de twee hadden het ongelooflijke bedrag van 200.000 dollar (ongeveer 191.500 euro) voor Billy Ray bij elkaar gekregen. Dankzij dit geld overwon hij de dakloosheid. En alsof dat nog niet genoeg was, heeft hij ook zijn broers en zussen uit Texas opnieuw gevonden, welke hij als 16 jaar lang niet geien had. Zij dachten dat hij was overleden en waren dan ook erg verheugd toen zij via de media achter de waarheid kwamen.

Een werkelijk inspirerend verhaal! Er zijn dus toch nog goede en groothartige mensen in deze wereld.

Meer informatie over Billy’s verhaal zie je in deze (Engelstalige) video:

Deze 19-jarige jongen ziet hoe het geld van een blinde man op de grond valt en de vrouw achter hem het opraapt. Maar de caissière heeft de beste reactie!

De visser ziet de hulpeloze bundel ondergaan en springt in het water. Wanneer hij weer boven komt applaudisseert de hele haven.