in

Vrouw loopt 28 jaar rond met verdwaalde lens in haar oog

Je zou misschien denken hoe kan dat nou? Bij een Britse vrouw is het toch echt gebeurd!

De vrouw had al een half jaar last van een zwellend en hangend ooglid en besloot ermee naar een oogarts te gaan. Een chirurg maakte uiteindelijk een MRI-scan en vond een cyste boven haar oogbol.

Tijdens de operatie kwam de chirurg erachter dat het geen cyste was maar een harde contactlens! Die was ingekapseld in het zachte weefsel van het ooglid. De lens was op enkele kleine scheurtjes na amper beschadigd.

Lees ook  Sylvie Meis deelt pikant kiekje uit de ‘sauna’

Regelmatig op controle
De vrouw had nooit last van haar ogen en bezocht regelmatig de oogarts. Ze kon zich niet meer herinneren dat ze een lens was kwijtgeraakt. Haar moeder wel, die vertelde over een badmintonincident toen de vrouw 14 jaar was. Ze kreeg een badmintonpluimpje in haar oog.

Volgens een arts die haar oog toen had onderzocht, was er niks ernstigs aan de hand. Moeder en dochter dachten dat de lens uit haar oog was gevallen. Na het incident druppelde het meisje met oogdruppels en droeg ze geen lenzen meer van hetzelfde type. Ze dacht dat er niks aan de hand was. Nu, 28 jaar later, bleek dat de lens naar haar ooglid was verschoven.

Lees ook  Deze 4 aandachtspunten zorgen voor gewichtstoename tijdens de menopauze

Rossana Kluivert deelt emotioneel bericht over laatste bestraling

Temptation Niels en Rosanna hebben groot nieuws