in

Vrouw speelt huwelijkslied af voor haar man via videogesprek, net voor hij overlijdt aan coronavirus

Een van de moeilijkste dingen aan het coronavirus is wellicht de strenge isolatie waaraan iedereen zich nu moet houden.

We moeten minstens 1,5 meter afstand nemen van elkaar als we buiten komen. Wanneer we ziek worden, moeten we ons isoleren van onze familieleden.

En de ergste regel van allemaal, is dat als we in het ziekenhuis belanden, er ons niemand mag bezoeken om verdere besmetting tegen te gaan.

Op Saint Patrick’s Day begon Joe Lewinger COVID-19-symptomen te vertonen. Na twee weken in het ziekenhuis, kwam de man helaas te overlijden.

Zijn echtgenote, Maura, mocht niet aanwezig zijn aan zijn ziekenbed, maar de artsen stonden haar toe om te FaceTimen met haar zieke echtgenoot. (FaceTime is een videogesprek via de telefoon).

Voor hij overleed, had ze nog hun huwelijkslied afgespeeld en hem verteld hoeveel hij voor haar betekent. “Ik speelde ons huwelijkslied af voor hem. En dat was het dan.”

Maura vertelt dat haar echtgenoot Joe (42), geen onderliggende gezondheidsproblemen had toen hij milde symptomen begon te vertonen op Saint Patrick’s Day.

Het was een kwestie van tijd voor hij koorts begon te krijgen, gevolgd door ademhalingsproblemen. Dat vertelde ze aan Erin Burnett van CNN.

Lees ook  Medegevangenen duwen hoofd van kinderv*rkrachter in smerig toilet.

Joe was onderdirecteur op een katholieke school in de Amerikaanse stad Long Island. Hij was naar het ziekenhuis gegaan toen hij de symptomen begon te vertonen, en daar dienden ze hem onder andere medicijnen toe die normaal dienen om malaria te behandelen.

Ook mocht Joe geen familie ontvangen in het ziekenhuis. Maar zijn echtgenote Maura moest en zou een manier vinden om haar man te kunnen zien.

“De Amerikanen worden het gewoon om op afstand te leren en virtuele gesprekken te voeren. Er vinden zelfs virtuele huwelijken plaats,” vertelt ze.

Toen Joe’s toestand begon te verergeren, wilde Maura nog een videogesprek doen met haar man, via haar smartphone.

“Ik zag hem en ik smeekte hem om me niet te verlaten. Ik vertelde hem dat we hem hard nodig hebben,” zegt ze.

Terwijl de artsen de man probeerden in leven te houden, keek Maura samen met hun drie kinderen naar Joe, en luisterden ze, overmand door emoties, naar het huwelijkslied.

Wat later belde Joe’s arts terug naar Maura met slecht nieuws.

Lees ook  Oma Godelieve was zo sterk, maar op één week tijd was het voorbij door corona

“We hebben alles gedaan om hem te redden, maar ik vrees dat hij het niet zal redden,” vertelde de arts aan een ontredderde Maura.

Maura wilde nog snel een laatste keer Joe’s gezicht zien via de telefoon. “Ik dankte hem om de beste echtgenoot te zijn geweest, en om van me te hebben gehouden,” vertelde ze.

Maura speelde het huwelijkslied af en ogenblikken later kwam de droeve mededeling dat Joe was gestorven.

Terwijl ze rouwen om hun overleden echtgenoot en papa, benadrukt de familie het belang van thuis te blijven. Niet alleen om jezelf te beschermen, maar ook om anderen te beschermen.


“Mensen zijn niet voorzichtig genoeg. Mensen voelen zich onoverwinnelijk en denken dat het hen niet zal overkomen,” vertelde ze.

“Je mag gewoon niet bij andere mensen zijn thuis. Hoe eenzaam en droevig het is om alleen thuis te zijn, het is nodig. Blijf thuis bij de mensen waar je mee samenwoont.”

Wat een hartverscheurend verhaal. Wanneer zullen mensen begrijpen dat het belangrijk is dat we ALLEMAAL thuisblijven? Niemand is onoverwinnelijk.

Rust in vrede, Joe.

Martien Meiland shockeert fans met compleet nieuwe look

Agent ontslagen omdat hij op het politiebureau s*ks had met een collega