in

Vrouw stampte haar 21 maanden oude dochter dood, en gaat in beroep vanwege deze bizarre reden..

Ayeeshia was nog maar 21 maanden oud, maar ze had al heel wat meegemaakt. Haar mama Kathryn Smith (24) was al een tijdje aan de drugs en de verslaving maakte haar gedrag alleen maar agressiever. Op de avond van 1 mei 2014 sloegen haar stoppen helemaal door.

Voor een onverklaarbare reden wilde Kathryn zich afreageren op haar nog geen twee jaar oude dochtertje Ayeeshia in hun huisje in Burton in het Verenigd Koninkrijk. Ze gaf het meisje zo’n rake klappen dat ze er drie gebroken ribben aan overhield. Kathryn stampte de peuter zodanig hard op haar borstkas dat Ayeeshia’s hartje het uiteindelijk begaf.

Lees ook  Dave Roelvink kan de kinderwens van zijn vriendin niet vervullen

Uit de autopsie bleek dat het kindje van pijn haar tong had afgebeten en dat haar verwondingen overeenkwamen met die van een zwaar ongeluk. De toenmalige partner van Kathryn deed niets om het kindje te redden.

“De jury is bevooroordeeld”

Kathryn kreeg een staf van minstens 24 jaar celstraf. Ook haar toenmalige vriend Matthew Rigby (24) werd veroordeeld tot een celstraf van 3,5 jaar, omdat hij niets had gedaan om het peutertje te helpen. Maar de mama die haar dochter vermoordde, vond dat haar proces oneerlijk was verlopen en ging gisteren in beroep.

Lees ook  Door deze slechte gewoontes blijven je wimpers kort

De reden? Volgens haar advocaat was de rechtszaak “gevaarlijk” incorrect verlopen. De rechter had het slotpleidooi van de verdediging immers onderbroken en een eigen opmerking toegevoegd. “Daardoor waren de juryleden misschien bevooroordeeld, want nu leek het alsof ik op sluwe wijze een punt probeerde te maken dat ik niet had mogen maken.” Ontoelaatbaar, vinden Kathryn en haar advocaat, het zou de mama haar geloofwaardigheid onherroepelijk geschaad hebben.

Volgens de openbare aanklager is er niets onregelmatig gebeurd en hij vindt dan ook dat de straf bevestigd moet worden. De rechters houden hun verdict over het beroep nog even in beraad.

Hij wurgde de moeder van zijn pasgeboren kind om dan zijn minnares te sms’en: “Wil je ons nog een kans geven?”

Man houdt lichamen van overleden moeder en tweelingbroer jaar in huis