in

Vrouw vraagt ex hulp nadat “haar armen en benen werden geamputeerd op reis”, maar nu komt waarheid boven

Een vrouw uit South Wales heeft haar ex-vriend wijsgemaakt dat haar ledematen op reis geamputeerd waren na een vergiftiging. Ze troggelde hem vervolgens geld af om “de medische zorgen te bekostigen”.

Linda O’Connor, een 42-jarige vrouw uit Cwmbran in South Wales, vroeg haar ex in 2012 herhaaldelijk om geld om haar doktersrekeningen op reis te kunnen betalen. Ze maakte hem uiteindelijk zelfs wijs dat haar benen en armen geamputeerd waren nadat ze in het buitenland een bloedvergiftiging had opgelopen. Ze woonde – zei ze – ternauwernood in een tentje op het strand. Haar ex-vriend Colin Wilton (64), een taxichauffeur uit het Engelse Devon, trapte er met open ogen in. Uiteindelijk stuurde hij haar 201 keer geld, in totaal 49.225 pond of ruim 56.000 euro.

Lees ook  Op 14-jarige leeftijd besluit hij om een “elfje” te worden. Als de dokters 11 jaar later het verband verwijderen, schieten woorden tekort.

“Ik vind het moeilijk om een vrouw met mijn hart en mijn portemonnee te vertrouwen”, aldus Wilton deze week tijdens de rechtszaak in Cardiff Crown Court (foto). Wilton en O’Connor waren in 2011 uit elkaar gegaan, maar de twee bleven bevriend. In 2012 stuurde hij haar op haar verjaardag een berichtje, en kwam het bericht terug dat O’Connor ziek was geworden op reis. Wilton betaalde braaf, met het geld dat voor zijn pensioen was bedoeld en in de veronderstelling dat hij zijn geld ooit nog terug zou zien. Tot hij O’Connor in 2016 plots op een datingsite tegenkwam en hij onraad rook.

Lees ook  André Hazes verklaart Monique eeuwige trouw.

Wilton trok naar de politie, die O’Connor prompt arresteerde op grond van fraude. O’Connor ontkende dat ze Wilton ooit geld had gevraagd: ze zei dat hij haar gewoon geld opstuurde en dat hij niet wilde dat ze het ooit terugbetaalde. Op de vraag waarom ze verzon dat haar benen en armen geamputeerd waren, antwoordde ze dat ze hem zo probeerde van zich af te schudden. Want, zo beweerde ze, Wilton was “hopeloos verliefd”.

De vrouw werd uiteindelijk veroordeeld tot drie jaar gevangenisstraf. “Dit was een uitgebreid web van leugens”, aldus de rechter. “Die leugens verblindden hem voor iets wat voor buitenstaanders waarschijnlijk heel duidelijk was. Je hebt volop misbruik gemaakt van zijn gevoelens voor jou.”

‘Ik kan mijn irritante schoonmoeder niet uitstaan… wat moet ik doen?’

Mike (18) werd na een nacht stappen doodziek wakker, binnen een etmaal stierf hij