in

Vrouw wil zwanger raken en neemt medicijnen. Dan kijkt de dokter in haar buik en haast zich om hulp.

Bobbi en Kenny McCaughey hadden al een prachtige dochter Mikayla, maar wilden meer kinderen. Omwille van een hormonale stoornis, moest Bobbi supplementen nemen. Dan in 1997 veranderden de dingen drastisch voor het kleine gezin, met de komst van het meest onverwachte.

De medicijnen hadden gewerkt – een beetje te goed zelfs. Bobbi was inderdaad zwanger, maar niet van een of twee baby’s – er groeiden niet minder dan zeven baby’s in haar buik.

Omdat de zwangerschap erg riskant was, twijfelden de dokters eraan dat de zeven baby’s zouden overleven. Maar abortus was geen optie voor Bobbi, die ervoor koos om de zwangerschap gewoon verder te zetten in de hoop dat ze alle zeven kinderen zou kunnen hebben.

Lees ook  Patty Brard: ‘Ik wil nog een keer trouwen…’

Vanaf de negende week was Bobbi aan haar bed gekluisterd. Teveel bewegen was riskant. Dan, een maand voor ze moest bevallen, werd ze in het ziekenhuis opgenomen.

Ondanks het grote risico, werden vijf van de zeven kinderen, Kenny, Kelsey, Natalie, Brandon en Joel, gezond geboren. De baby’s Alexis en Nathan hadden extra hulp nodig van het ziekenhuispersoneel.

Gaan van een familie van drie naar een familie van tien brengt heel wat uitdagingen met zich mee. Dankzij de nodige media-aandacht, kreeg de familie hulp van hun gemeenschap, vrijwilligers en donaties.

Zonder hulp zou het erg moeilijk geweest zijn om hen te voeden, luiers te veranderen en de zeven schatjes te slapen te leggen. Per week gebruikten ze 150 – 170 luiers en de familie had acht mensen die hen zowel overdag als ’s nachts hielpen.

Lees ook  Britney Spears gaat n*akt aan de ketting

Het is nu 20 jaar geleden dat deze ongelofelijke geboorte plaatsvond, en de kleine baby’s zijn ondertussen volwassen. Mama en papa’s huis is natuurlijk een stuk rustiger.

De kinderen kozen voor heel verschillende wegen in het leven. Kelsey koos er bijvoorbeeld voor om muziek te studeren, terwijl Alexis lerares wil worden.

Beeld je eens in om in zo’n groot gezin op te groeien – zou er ooit een saai moment kunnen zijn?

Grote zorgen om clown Bassie (Bas van Toor)

Mama kijkt naar haar 2 maanden te vroeg geboren baby – merkt iets blauw op en stort meteen in.