in

Vrouw wordt afwasser om partner in verzorgingstehuis te kunnen bezoeken.

Na 114 dagen had de 57-jarige Mary Daniel helemaal genoeg van het coronavirus. De Amerikaanse vrouw uit Jacksonville kon haar man al bijna vier maanden niet bezoeken en verzon daarom een plan om hem toch te kunnen zien. Toen er in het verzorgingstehuis een baantje vrijkwam als afwasser, besloot ze direct gebruik te maken van de gouden kans.

CORONAVIRUS
Mary is al 24 jaar getrouwd met Steve, die in een beginnende fase van Alzheimer zit. Hij woont daardoor al een jaar in verzorgingstehuis Rosecastle at Deerwood, waar Mary hem dagelijks bezocht. Alles veranderde toen het coronavirus zich begon te verspreiden en het bezoeken van verzorgingstehuizen verboden werd.

Lees ook  Er staan behoorlijk wat pikante kiekjes van Britt Dekker op het internet

AFWASSER
“Ik bezocht hem iedere avond”, vertelde Mary aan Today. Toen ze op 10 en 11 maart langs was geweest, werd ze gebeld en gevraagd om niet meer op bezoek te komen. Mary kwam op het idee om een baantje binnen het verzorgingstehuis te krijgen, toen ze Steve door het raam zag. Haar eerste pogingen mislukten, maar na twee weken belde het verzorgingstehuis of ze bereid was om af te wassen.

Lees ook  Machinist heeft traumaopvang nodig na walgelijke 'grap' op perron Duivendrecht

MARY IN HET VERZORGINGSTEHUIS
Mary onderging drie keer een coronatest en volgde twintig uur training. En toen kwam het moment dat ze eindelijk naar binnen mocht. Mary was bang dat Steve haar na al die maanden was vergeten, maar dat bleek zeker niet het geval. Bij binnenkomst moest hij huilen en riep hij haar naam. Mary kan haar man op donderdagen en vrijdag zien, want op die dagen werkt ze tegenwoordig 90 minuten als afwasser in het verzorgingstehuis.

Getouwtrek rond drie verwaarloosde honden: ‘Het waren skeletten, vel over been’

Bedrijf zoekt mensen die tegen betaling willen slapen