in

Vrouw wordt na 40 jaar ontslagen bij bakker omdat ze betaalde voor oudere klanten

Vanwege de coronapandemie zijn er in veel landen winkels die mensen niet meer contant laten betalen.

Maar deze maatregel houdt geen rekening met mensen die geen pinpas hebben of niet weten hoe deze te gebruiken.

Deze bakkerijmedewerker kon niet toezien hoe oudere klanten daarom niet konden betalen. Ze accepteerde toch contant geld en betaalde daarna met haar eigen pas. Het kostte de vrouw haar baan.

Birds Bakery in het Engelse Nottinghamshire, accepteerde voor de pandemie contact geld en had veel oudere klanten.

Toen de nieuwe regels werden ingevoerd, zagen werknemers zoals Megan Metcalfe dat mensen de winkel met lege handen moesten verlaten, omdat ze geen creditcard of bankpas hadden.

Lees ook  De vriendin van Matthijs de Ligt deelt ff wat pikante foto’s!

De 60-jarige Megan vond dit vreselijk om te zien en begon contant geld te accepteren, waarna ze met haar eigen pas voor de spullen betaalde.

Hoewel haar bedoelingen goed waren, werd ze door Birds Bakery ontslagen, waar ze 40 jaar had gewerkt.

Volgens de BBC had Megan 45 betalingen van in totaal 183 pond geaccepteerd. Haar voormalige werkgever zei dat dit de reden was dat ze haar “met spijt” moesten ontslaan.

“Ik probeerde gewoon het juiste te doen. Ik ben er natuurlijk echt van slag. Ik heb 44 jaar bij Birds gewerkt en 25 daarvan als manager.

Ik kreeg te horen dat ik het leven van medewerkers in gevaar bracht door te doen wat ik deed,” vertelde Megan aldus Unilad.

Lees ook  Vier jaar cel voor vader die 11-jarige dochtertje v*rkrachtte

De bedrijfsleider van Birds Bakery, Lesley Bird, zei dat het bedrijf de veiligheid van zijn personeel en klanten “zeer serieus” neemt en vervolgde:

“Veel van onze klanten zijn ouderen – veelal kwetsbaar – en het is onze verantwoordelijkheid om hen en ons personeel veilig te houden.”

Megan werk inmiddels in een verzorgingshuis. De GMB Union liet weten dat het “schandalig” is dat ze werd ontslagen omdat ze “oudere mensen hielp om brood te kopen”. Momenteel is er een online petitie gestart voor Megan om haar baan terug te krijgen.

Man overlijdt nadat hij drie kinderen in zee bij Julianadorp wilde redden

Nikkie Plessen deelt foto in bikini maar volgers vinden haar veel te mager