in

Vrouwen zouden veel langer moeten slapen dan mannen!

Tegenwoordig zien we steeds vaker dat er goed bedoeld advies wordt verspreid wat betreft ons welzijn. Groene thee, sporten op lege maag, gemberdrankjes, selderijsap, enzovoorts.

Natuurlijk allemaal met de beste bedoelingen, maar over één gewoonte zijn we het unaniem eens: Slapen! Slaap wordt door iedereen beschouwd als het middel voor een goede gezondheid.

tijdens het slapen synthetiseert het lichaam enkele basiselementen voor voeding en worden de organen opgeladen om de volgende dag weer op volle toeren te functioneren.

Het zal je niet onbekend zijn wanneer je weinig hebt geslapen, je gedurende de dag hiervan de nasleep ervaart.

Lees ook  Man plotseling miljonair door ‘oude vieze deken’ van zijn oma

Waarschijnlijk ben je wel op de hoogte dat we zo’n 7-8 uur slaap per dag nodig hebben, maar wat betreft vrouwen raden experts aan om nog even wat langer door te slapen.

Volgens onderzoek zouden vrouwen zelfs meer dan 8 uur moeten slapen. Dit heeft ermee te maken dat mannen en vrouwen veel verschillende kenmerken hebben.

Zo werkt de vrouwelijke hersencapaciteit veel effectiever dan die van de man. Mede om deze reden wordt geadviseerd om lang dan 8 uur te slapen omdat het vrouwelijk brein meer tijd nodig zou hebben om op te laden.

Lees ook  Waarom je altijd een schoen in de safe van je hotel moet leggen – de reden is geniaal

Even tussendoor een ”powernap” stelt de vrouw in staat om haar hersenfuncties te herstellen. Daarnaast heeft het zich bewezen dat het gunstige effecten op de gezondheid en helderheid heeft van de huid.

Wanneer je dus de volgende keer de behoefte ervaart om langer dan 8 uur te slapen, voel je dan niet schuldig. Het is namelijk je DNA die daarom vraagt!

10 symptomen van nierziekte en nierfalen die je niet mag negeren.

Koffie of theeleuten met een vriendin schijnt beste therapie te zijn tegen de dagelijkse stress van het leven!