in

Vuilnisman blokkeert na ongeluk linkerbanen A9 om erger te voorkomen

Afgelopen zaterdag zag vuilniswagenchauffeur Dirk van Mourik een gekantelde caravan op de A9 liggen. Hij aarzelde geen moment en zette zijn wagen er pal achter. Op deze manier werd een groter ongeluk voorkomen.

Dirk twijfelde geen moment toen hij de caravan op de weg zag liggen. De betrokkenen bij het ongeluk stonden langs de snelweg om op hulp te wachten.

In de tussentijd deed de rest van de automobilisten hun best om snel weg te komen, wat gevaarlijke situaties veroorzaakte.

Daarom nam hij een keuze om erger te voorkomen. Dirk zette zijn vuilniswagen er schuin voor.

Lees ook  Chick komt met geweldig idee: BH vastmaken en schieten maar!

„Al het verkeer haalde allemaal capriolen uit om er voorbij te gaan. Iedereen was aan het proppen om naar de rechterbaan te gaan, dat brengt gevaarlijke situaties met zich mee,” vertelde Dirk aan NH Nieuws. „Dan maar de vuilniswagen er schuin voor.”

Samen met de man en vrouw van de verongelukte caravan bleef hij op de hulpdiensten wachtten. Het tweetal was op weg naar vakantie. Gelukkig zijn ze met de schrik vrijgekomen.

Lees ook  Valerie (24) werd vorig jaar ver kracht naast haar vriend in het zwembad

Dirks actie is inmiddels viraal gegaan op sociale media waar hij een held wordt genoemd. Zelf blijft hij er nuchter onder:

„Als chauffeur hoor je dit gewoon te doen als de mogelijkheid zich voordoet en je jezelf niet in gevaar brengt. Kleine moeite lijkt mij.”

Binnen korte tijd was de politie aanwezig en kon hij zijn weg vervolgen.

Ook al blijft Dirk er zelf bescheiden onder, wij vinden het een geweldige actie waarvoor hij alle lof verdient!

Politie redt hond uit snikhete auto in Winterswijk

Moeder weigert misvormd zoontje mee te nemen uit kraamkliniek – zo ziet hij er 46 jaar later uit