in

Waar gaat een scheet naartoe als je hem inhoudt?

Je hebt soms van die situaties dat het echt even niet uitkomt om een wind te laten. Maar als hij niet op díé manier naar buiten kan, waar gaat hij dan naartoe?

Spaanse onderzoekers vroegen zich hetzelfde af. Ze vulden de darmen van gezonde proefpersonen met een kleine hoeveelheid gassen die normaal in windjes zitten en deden een verrassende ontdekking, schrijft de Volkskrant. Zo kwamen ze erachter dat slechts vijfentwintig procent van alle ‘scheetgassen’ ook als een echte scheet naar buiten komt. De andere vijfenzeventig procent blijkt op twee heel andere manieren te verdwijnen.

Lees ook  Man zijn ontdekking in huis van grootouders verbaast verzamelaars wereldwijd

SLECHTE ADEM
Zo wordt een deel van onze potentiële windjes door darmbacteriën omgezet in andere chemische stofjes, zoals vetzuren. En de rest? Die verdwijnt… via de mond! Een deel van de gassen dringt namelijk door de darmwand heen, waarna het via het bloed uiteindelijk in de longen terechtkomt. En wat gebeurt er met de lucht in je longen? Juist, die adem je uit. Van een ingehouden windje kun je dus, volgens de Volkskrant, letterlijk uit je mond gaan stinken! Misschien moeten we onze windjes dan toch maar gewoon laten gaan…

Lees ook  Failliete ondernemers protesteren bij PostNL: 'Ze hebben ons helemaal uitgekleed'

Dít waren de populairste jongens- en meisjesnamen van 2018

Vreemdgaan niet einde huwelijk Marco en Leontine