in

Waarom heeft elke jeans dat kleine extra zakje? De waarheid zal je verrassen.

Heb je je ooit al eens afgevraagd waarvoor dat kleine zakje in je jeans dient? Nou, ik wel. Hoe hard je ook probeert om het praktisch te gebruiken, niets werkt. Mobiele telefoons passen er niet in. En er muntstukken en briefjes in bewaren is al even lastig. Gebruik het niet om een sleutel op te bergen, want je krijgt hem er niet meer uit.

Maar niet gevreesd, de Britse krant The Independent beweren het antwoord op de eeuwige vraag gevonden te hebben – en het is wellicht niet wat je denkt.

Lees ook  Ken jij haar nog? Hoe zou Pippi Langkous er nu uit zien? Ongelooflijk!

Interessant genoeg moeten voor de oorsprong bijna tweehonderd jaar teruggaan. Dit kleine zakje is geen moderne toevoeging aan de jeans, in plaats daarvan was het een praktische oplossing voor iets wat vandaag al lang geen probleem meer is.

De uitvinding werd gedaan door de legendarische jeansfabrikant Levi’s.

Dit extra zakje werd voor het eerst gebruikt in het begin van de negentiende eeuw. De reden? Om de meest gebruikelijke dragers van jeans tegemoet te komen … cowboys.

Lees ook  Als de ouders hun dochter zo zien, krijgen ze een zenuwaanval. Haar lichaam zal er voor altijd ZO uitzien!

Cowboys droegen hun zakhorloges aan een ketting of in hun vesten, maar beide methodes zorgden voor een groot risico op breken. Dus introduceerde Levi’s de kleine zakjes om de zakhorloges veilig op te bergen. Door de horloges in deze kleine zakjes te bewaren, hoefden de cowboys zich geen zorgen te maken dat ze tijdens het paardrijden zouden breken. Slim!

Best ongelofelijk dat dit design tot nu heeft standgehouden. Cowboys zijn al lang uitgestorven, maar hun horlogezakjes nog lang niet!

Oma kan maar niet zwijgen over dit trucje om de tandarts te vermijden. Ik geloofde haar niet tot ik het zelf eens probeerde.

Mama maakt foto van stervende dochter. Wat ze maanden later ontdekt, kan alleen maar uit de hemel komen.