in

Waarom hier al vier jaar lang duizenden nieuwe BMW’s en Mini’s staan weg te roesten

Bijna 3000 BMW’s en Mini’s staan al vier jaar lang weg te roesten op een parkeerplaats in het Canadese Vancouver na een terugroepactie in 2015.

De Amerikaanse website Jalopnik meldt dat de voertuigen in februari 2015 zijn getroffen door een storm in de haven van de stad ​​Halifax in Oost-Canada.

Dat gebeurde kort nadat ze uit de boot waren geladen. De storm was zo hevig dat de transportraad van Canada vaststelde dat de voertuigen mogelijk te langdurig aan overmatig stilstaand water en zout water waren blootgesteld.

Er werd gemeld dat de betrokken Mini’s mogelijk last zouden hebben van gecorrodeerde connectoren van de voedingskabel van de startmotor.

Lees ook  Geen grap, hier haal jij je broodje Frikandel-Dekbedovertrek!

Hierdoor zouden ze mogelijk moeilijk of niet gestart kunnen worden na een motoruitschakeling door het start-stopsysteem.

Wat de BMW’s betreft, kon de ‘smering van sommige interne componenten in het stuurhuis zijn blootgesteld aan overmatig water of zout, wat kan leiden tot meer dan normale stuurinspanning, waardoor het risico op een ongeval met letsel en / of schade toeneemt’, aldus de transportraad.

Het terugroepbericht bevestigde dat als gevolg van bezorgdheid over de kwaliteit van de voertuigen op lange termijn, alle betrokken modellen van de weg zouden worden gehaald.

Lees ook  Peuter sterft nadat moeder haar week alleen thuis liet en detergent dronk

Jalopnik meldt dat de 2996 getroffen voertuigen sindsdien staan weg te roesten op een parkeerterrein in Vancouver.

Onder de getroffen voertuigen zijn exemplaren van de BMW 2 Serie, 3 Serie, 4 Serie, 5 Serie, 6 Serie, 7 Serie, i3, i8, X1 en Z4. Bij de Mini’s gaat het om de Mini Cooper, Cooper Cabriolet, Coupé, Mini Paceman, en Mini Roadster.

In een verklaring bevestigde BMW Canada dat eigenaars van de getroffen voertuigen allemaal een andere auto hebben gekregen. Over het lot van de getroffen auto’s kon de firma geen duidelijkheid verschaffen.

Zo triest! Moeder na ruzie verscheurd door eigen honden!

De Walkman komt terug, maar dan zonder cassettebandjes