in

Waarom je nooit de autodeur met je linkerhand moet openen

Je autodeur goed openen kan levens redden. Voor veel mensen zijn hun rijlessen alweer jaren geleden, maar herinner je nog wat je rijleraar tegen je zei voordat je uitstapte?

Altijd even in de spiegel en over je schouder kijken voordat je de deur opent! Helaas slijten gewoontes en rijd je na een tijdje op de automatische piloot.

Veel mensen doen daarom ook zonder na te denken hun autodeur open, want ze zitten met hun gedachten op een heel andere plek.

Daarom is dit slimme trucje uitgevonden: doe altijd de deur open met je rechterhand. Deze kleine handeling kan een groot verschil maken.

Uitstappen
Je hebt haast, dus parkeert gauw de auto en stapt zo snel mogelijk uit. Wat gaat hier mis? Juist, je denkt niet meer bewust na over je handelingen.

Lees ook  Madonna (61) te oud voor n*aktfoto’s? Echt niet!! Bekijk ze hier!

Heb je wel in de spiegel gekeken? En over je schouder? Er kan namelijk een fietser aankomen! Juist in ons land is dit erg belangrijk, omdat er zoveel fietsers zijn.

Daarom hebben we allemaal geleerd om eerst goed in onze spiegel te kijken en over onze schouder alvorens de autodeur te openen.

Linkerhand
Oké, dat er een fietser aan kan komen weten we wel. Spiegel, schouder, deur openen. Waarom mogen we dan onze autodeur niet met onze linkerhand openen? Dit is eigenlijk een slim trucje om je eraan te herinneren om te kijken.

Doe je met je linkerhand de deur open, dan zit je nog met je neus naar de voorkant van de auto gekeerd. Het is dan heel makkelijk om te vergeten te kijken.

Lees ook  Dit is dé nieuwste ‘beauty trend’ van 2020: kleine en schattige jongeheren op je nagels lakken

Doe je de autodeur met je rechterhand open, dan moet je verplicht een beetje omkeren en kijk je automatisch in de spiegel en door de zijruit.

Ongelukken
Er gebeuren helaas veel ongelukken met auto’s en fietsers. Fietsers kunnen met een noodvaart komen aangesneld en hard op een opengeklapte deur botsen als de bestuurder deze net opent.

Daarom is het juist zo belangrijk dat een autobestuurder goed kijkt! Omdat dit soort ongelukken vaak in Nederland gebeuren -we hebben nu eenmaal veel fietsers- wordt het ook wel de Dutch reach genoemd.

Dus, leer jezelf aan om voortaan de autodeur met je rechterhand te openen zodat je gedwongen wordt goed te kijken en met je gezicht naar het aankomende verkeer kijkt.

Opgepakte stroper moet verplicht Bambi kijken in gevangenis

André Hazes verrast fans met een nieuwe look