in

Waarom je nooit een glas water naast je bed moet zetten

De meeste artsen raden aan om 8 glazen water per dag te drinken om gehydrateerd te blijven. Maar veel mensen hebben moeite om aan de vereiste hoeveelheid water te voldoen dus gebruiken ze verschillende methoden om zichzelf eraan te herinneren deze gezonde gewoonte te behouden.

En een glas water op je nachtkastje zetten is een goede herinnering om ’s ochtends vroeg een slokje te nemen. Echter, het houden van water in de buurt van je bed is misschien niet zo heilzaam als je dacht.

Leefspiritueel onderzocht dit nieuwsgierige onderwerp en nu zijn we klaar om onze lezers uit te leggen waarom het beter is om ’s morgens een vers glas water te pakken in plaats van wat te drinken van het glas dat sinds gisteravond op je nachtkastje staat.

Er kan wat puin in je water terechtkomen.

Door water in een open glas te gieten en het tot de ochtend te laten staan kan het vatbaarder worden voor verschillende soorten indringers.

De kans bestaat dat er ’s nachts muggen, vliegen en andere insecten in uw glas terechtkomen. Er kan ook wat stof en ander afval in uw water terechtkomen terwijl u slaapt en u merkt het misschien niet terwijl u ’s ochtends vroeg uw water drinkt.

Lees ook  Dochter Marco Borsato schrijft eigen nummer ter ere van haar moeder

Het water kan van smaak veranderen.

Als je je glas met leidingwater vult, bevat het waarschijnlijk chloor dat is toegevoegd voor desinfectie.

Maar chloor zal tijdens de nachtelijke uren beginnen te verdampen, waardoor de smaak van het water verandert. Hierdoor kan het water een beetje muf smaken als je gewend bent om aan vers leidingwater te nippen.

Je water verandert in een perfecte voedingsbodem voor ziektekiemen.

Als je een slokje water neemt, breng je miljoenen bacteriën van je mond naar het glas en dan naar het water.

Dus als je ’s avonds besluit om wat water uit dat glas te drinken terwijl je probeert in slaap te vallen, komen de kiemen binnen en vermenigvuldigen zich met de ochtend.

Het is een potentieel brandgevaar.

Veel mensen hebben stopcontacten of houden oplaadapparatuur zoals hun telefoon in de buurt van hun bed.

Dus als je een glas water op je nachtkastje zet en het dan per ongeluk met je hand omver duwt, kan het water morsen, wat een potentieel gevaar is voor de elektronica en een risico op kortsluiting met zich meebrengt.

Lees ook  Echtgenoot betaalt om z’n vrouw te laten vermoorden. Zijn mond valt wagenwijd open als ze op eigen begrafenis verschijnt.

Je water wordt iets zuurder.

Wanneer u uw water in een open glas laat staan, kan het een kleine hoeveelheid kooldioxide absorberen, waardoor de pH-balans enigszins verandert.

Hierdoor kan je water wat zuurder worden met een lagere pH-waarde. Het heeft geen invloed op je gezondheid, maar het kan wel de smaak van het water veranderen, waardoor het minder aangenaam is om te drinken.

Het houden van een glas water in de buurt van je bed kan je slaap verstoren.
Als je voortdurend een glas water in het zicht hebt, vooral als je moeite hebt om meteen in slaap te vallen, kan het zijn dat je ’s nachts water gaat drinken en je drang om naar de wc te gaan toeneemt.

En als je dat ’s nachts meerdere keren doet, kan je je slaapcyclus verpesten, waardoor je een goede nachtrust verliest en je je ’s morgens moe en uitgeput voelt.

Heb je moeite met het drinken van voldoende water overdag? Welke technieken gebruik je om gehydrateerd te blijven?

5-jarig meisje die 1 maand geleden tegen ouders zei dat ze hoofdpijn had sterft aan coronavirus

10 dingen die er gebeuren als je lichaam te weinig water heeft