in

Waarom je water met citroen moet drinken

Een schijfje citroen in je glas water is niet alleen erg lekker, het blijkt ook nog eens erg gezond te zijn. Het water helpt voedingsstoffen in je lichaamscellen te brengen en afvalstoffen af te voeren. Volgens diëtist Ashley Koff is citroen bovendien erg goed voor je spijsverteringsstelsel.

‘Citroen stimuleert de opname van natriumbicarbonaat in de dunne darm, en dit kan helpen bij de spijsvertering’, aldus Koff.

Lees ook  Eh, is dat je normale lach of is je trillend eitje op hol geslagen?

Dokter Stephanie Ferrari voegt hieraan toe dat er geen reden is om geen citroenwater te drinken: ‘Het helpt je om gehydrateerd te blijven en verbetert daardoor ook de spierfunctie en de spijsvertering. Het helpt mogelijk ook bij het afvallen.’

Citroenen zijn ook een uitstekende bron van antioxidanten. Het krachtige antioxidant Vitamine C gaat de schade tegen die wordt aangericht door vrije radicalen in je lichaam.

Lees ook  Vader mishandelt verkeerde man voor stalking van zijn dochter

Het beste moment van de dag om citroenwater te drinken is ‘s ochtends nadat je wakker bent geworden. Je lichaam bevindt zich op dat moment in een staat van uitdroging en snakt naar hydratatie. Wat kan er op dat moment lekkerder zijn dan een fris glas citroenwater?

Ouders ontdekken dat dochter een duister geheim heeft

Met dít trucje uit het leger val je binnen 2 minuten in slaap