in

Wanneer twee bange puppy’s in asiel terechtkomen, ontsnapte een mama hond om de twee te troosten

Als puppy verhuisd worden van huis naar asiel en omgekeerd kan een traumatiserende ervaring zijn. Maar in dit verhaal wilde een moederhond er alles aan doen om twee pas aangekomen puppy’s te troosten.

In 2016, werden de twee pups overgebracht naar een dierenasiel in Alberta, Canada.

“Ze zijn tussen de 9 en 10 weken oud,” vertelde Deanna Thompson van de organisatie aan ABC News. “Speels maar verlegen.”

Maar tijdens hun eerste nacht in het asiel kregen de twee jonge pups een bezoeker die wilde dat ze niet bang waren. Het was een oudere vrouwelijke hond, Maggie, die uit haar kooi was ontsnapt om de twee gezelschap te houden.

Toen de medewerkers de mama hond zagen op camera, waren ze sprakeloos: “We hebben nooit zoiets gezien, een hond die ontsnapt uit haar kooi om twee jonge pups warm te houden, en ze is zo blij om ze te zien,” vertelt medewerker Alex.

Lees ook  De 2 mannen gaan op het dier staan om een “geestige” foto te maken. Maar op Facebook krijgen ze de wind van voren.

Sandy, de moeder van Alex ging kijken naar Maggie en liet haar binnen in de kooi van de twee jongen. Maggie ontfermde zich als een echte moeder over de twee nieuwkomers. Sandy besloot om de drie voor een tijdje samen te houden.

“Sandy bleef 15 minuten bij de honden en besloot dat ze elkaar hard nodig hadden, dus liet ze Maggie de hele nacht bij de twee kleintjes in de kooi,” vertelde Alex aan ABC News.

De drie honden bleven dus de hele nacht samen en de volgende ochtend troffen de medewerkers de drie knuffelend aan.

De puppy’s waren duidelijk kalm en comfortabel in de warme armen van hun nieuwe pleegmoeder. Maar ook Maggie zelf had warme en affectie nodig want haar eigen jongen waren zelf afgestaan voor adoptie.

Lees ook  Hond wordt door eigenaar gedumpt - 10 jaar later wacht ze nog steeds op zijn terugkeer

“We denken dat het daarom is dat ze zo gehecht raakte aan de puppy’s,” vertelt Alex.

Hoewel het iets is wat niemand ooit eerder had gezien, is het duidelijk dat een moederinstinct niet te overtreffen valt.

“Het komt vaak voor bij vrouwelijke honden, vooral als ze zelf jongen hebben gehad in het verleden,” vertelt Thompson. “Het ligt gewoon in hun aard. We zien het vaak bij honden, zelfs bij mannelijke honden. Wanneer ze andere puppy’s horen huilen willen ze hen troosten.”

Dit verhaal bewijst de kracht van moederliefde. Het asiel bevestigde in een bericht op Facebook dat Maggie geadopteerd werd in een warme thuis. Hopelijk krijgt ze dezelfde liefde als de liefde die ze kreeg van de twee pups.

Deel dit hartverwarmende verhaal!

Bereid je voor: het gaat vandaag met bakken uit de lucht vallen

Vermiste man verslonden door eigen honden