in

Wat een mooi gebaar! Mede dankzij Yolanthe en Wesley kan blinde baby Miguel geopereerd worden

De drie maanden oude baby Miguel heeft een operatie nodig om te kunnen zien

Kleine baby Miguel, zoon van Michael en Lieveke, heeft een zeldzame aandoening waarbij hij niet goed kan zien. Een operatie moet uitgevoerd worden om Miguel het licht in zijn ogen te kunnen geven. Dit leek tot voor kort onmogelijk, omdat de zorgverzekering niet wilde bijdragen aan deze broodnodige operatie die in de VS uitgevoerd moet worden.

Ten einde raad besloten de kersverse ouders de publiciteit op te zoeken om zo een financiële bijdrage te vragen voor de operatie.

Emotionele oproep
Het begon eerder deze week toen de ouders van baby Miguel een emotionele oproep deden in hetEindhovens Dagblad en het AD. Er werd gevraagd om hen financieel te ondersteunen zodat de oogoperatie in de VS voor hun zoon mogelijk zou zijn. Er werd vanuit het hele land massaal op hun oproep gereageerd en overal werden inzamelacties opgezet. Zelfs van totaal onbekenden ontvingen de ouders giften.

Lees ook  IS VERBRAND 2 Turkse militairen levend! Geloof jij nog dat dit echt moslims zijn?

Yolanthe en Wesley Sneijder
Ook op tv verscheen de oproep over baby Miguel en kwamen de ouders in contact met de stichting van Tiny en Anny van Doorne. Toen vervolgens ook nog de oproep bij voetballer Wesley Sneijder en zijn vrouw Yolanthe terecht kwam, en zij dit deelden op social media schoot de financiële teller de lucht in. Dankzij de ondersteuning van de Van Doornes en Yolanthe en Wesley is al het benodigde geld binnengehaald en worden de andere acties afgebouwd en stopgezet.

Operatie in de VS

Nu al het geld is binnengehaald wil moeder Lieveke zich gaan voorbereiden op de reis naar de VS. Zoals het er naar uitziet wordt deze nog voor half november uitgevoerd. In Amerika zal professor James Aquavella een kunststof hoornvlies aanbrengen in de ogen van baby Miguel waardoor het mogelijk is dat hij voor het eerst in zijn leven kan zien. Moeder Lieveke reageerde op alle commotie: “Wat zijn er nog ongelofelijk veel lieve mensen in deze wereld!”

Lees ook  De hond gedroeg zich erg agressief tegenover haar, maar niemand wist waarom – tot een verborgen opname de waarheid aan het licht bracht.

Redders vinden een pony met gekrulde hoeven die na 10 jaar verwaarlozing nog nauwelijks kan wandelen.

Waarom het eten bij Burger King gewoon beter is dan bij McDonald’s